Majoritatea restaurantelor de pe litoralul românesc se aprovizionează cu pește nu din Marea Neagră, ci din Mediterană, pentru că distribuitorii care îl aduc din Grecia pot asigura un flux constant, zilnic, ceea ce nu se întâmplă cu concurenții lor autohtoni, spune pentru Profit.ro Horațiu Șerb, asociat la restaurantul Copacabana din 2 Mai.
Cei care urmează să se ocupe de promovarea României în străinătate, în locul șefilor de birouri de turism proaspăt chemați acasă de către ministrul Dobre, se vor numi atașați de turism și vor fi aleși prin concurs dintre angajații ministerului Turismului și ai instituțiilor subordonate acestora. Rezumându-se doar la personalul ministerului, la posturile din străinătate vor pleca fie angajații vechi, despre care Dobre a spus public că fac parte dintr-un sistem cangrenat, unde fiecare protejează pe fiecare și nu au rezultate, fie dintre foștii șefi de birouri, pe care ministrul îi consideră ineficienți și le-a desființat posturile, dar au revenit în țară ca angajați ai instituției, fie dintre oamenii noi, pe care Mircea Dobre i-a adus în minister pe diverse poziții.
UTI a semnat recent trei contracte de cercetare care vor fi derulate în cadrul unor consorții ce cuprind instituții de învățământ superior și companii din România, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 7 milioane de euro. Vor fi realizate sisteme UAV pentru misiuni de securitate, sisteme antitero și de management al dezastrelor, potrivit unui comunicat al companiei.
Interval International, unul dintre cei mai mari furnizori care facilitează schimbul de destinații de vacanță între proprietarii de apartamente în sistem de timeshare sau proprietate periodică, a intrat pe piața din România. Întreaga rețea include peste 2.900 de resorturi din peste 80 de țări, iar proprietarii în regim timeshare sau de proprietate periodică pot obține vacanțe în toate tipurile de destinații, printre care și cele exotice sau exclusiviste.
Brățările pe care le primesc turiștii atunci când se cazează în hotelurile Phoenicia din nordul stațiunii Mamaia nu indică în niciun caz naționalitatea acestora, ci tipul de pachet pe care l-au cumpărat, arată într-un comunicat compania hotelieră, după ce ieri au apărut în presă informații potrivit cărora turiștii israelieni erau recunoscuți pe litoralul românesc după brățările mov. Reprezentanții Phoenicia spun că în hotelurile lor de la mare s-au cazat în ultimii patru ani 90% din turiștii israelieni care ajung pe litoralul românesc prin agențiile de turism, iar faptul că niciunul dintre cei 10.000 de turiști israelieni nu a făcut vreo reclamație în acești patru ani demonstrează că au fost bine tratați.