Numărul corporatiștilor care merg în destinații ecoturistice românești s-a dublat comparativ cu situația ultimilor ani, tinerii indicați ca lucrând în companii acceptând să plătească aproape 100 de euro pe zi pentru a se relaxa fie călărind, fie mergând cu bicicleta sau caiacul, fie observând urși, mistreți sau cerbi din foișoare. Corporatiștii au depășit etapa în care preferau un grătar în curte și optează acum pentru mâncarea locală, relatează, pe baza datelor furnizate Profit.ro, Adrei Blumer, președintele Asociației de Ecoturism.
Marius Usturoiu, fostul administrator al complexului Mercur-Minerva din Mamaia, a mai câștigat o luptă la tribunal cu proprietarul hotelului, Sorin Fati, ajungând la 5 hotărâri favorabile, din care una pe fond care este și executorie, și declară pentru Profit.ro că va relua administrarea structurii turistice din 15 iulie, iar dacă Fati nu va accepta transferul operațional "în limite decente si cooperante", va fi nevoit să-l execute silit. Contactat de Profit.ro, Sorin Fati a refuzat să comenteze, declarând că răspunsul său este “no comment”. Ulterior, directoarea hotelului, Georgeta Bari, a transmis un comunicat către Profit.ro în care se referă la precedentul articol, din 22 iunie, și în care afirmă, printre altele, că Usturoiu nu poate să preia hotelul, deoarece a pierdut un proces în instanță.
Trecerea la impozitarea pe cifra de afaceri ar fi o catastrofă pentru industria hotelieră, potrivit patronatului din domeniu, care consideră această idee o formulă inconsistentă și nesustenabilă economic, care blochează investițiile, duce la scăderea calității serviciilor și la încurajarea economiei subterane.
Un eventual impozit de 1% pe cifra de afaceri ar închide 90% din agențiile de turism din România, domeniu cu o rată a rentabilității de 1-1,2%, iar în cazul unui impozit de 2% din venituri, ar dispărea toate agențiile de turism din țară, rezultă din date ale Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) transmise Profit.ro.
Aproximativ 30 de încărcătoare pentru mașini electrice ar putea fi amenajate în parcările publice din București, dacă un proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. Investiția într-un astfel de dispozitiv este estimată la 20.000 de euro, iar în Capitală, spun inițiatorii proiectului, ar fi primele realizate de către Primărie.