Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a semnat un contract pe 4 ani cu agenția de turism Business Travel pentru furnizarea de servicii integrate de călătorii în scop de afaceri, în valoare de 7 milioane de euro pe an, plus TVA.
Christian Tour, principalul operator de chartere din România, a încheiat cea mai mare poliță de asigurare de insolvență din turism pe piața locală, a cărei acoperire totală se ridică la 3 milioane de euro. Compania are vânzări anuale către clienți de circa 85 milioane de euro. Din datele disponibile în piață, cea mai mare asigurare de insolvență de până acum făcută de un turoperator era de un milion de euro. Până în acest moment, un turoperator era obligat să asigure în caz de insolvență o sumă de 50.000 de dolari, conform vechii legislații în domeniu, sumă din care puteau fi despăgubiți cel mult câteva sute turiști.
Hotelurile din București trec la acest moment prin cele mai drastice controale din ultimii zece ani. Inspectori Atifraudă și cei responsabili cu regulile sanitar-veterinare, normele de securitate și combaterea muncii la "negru" controlează Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord, Cișmigiu și alte hoteluri.
Omul de afaceri Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, unul dintre cei mai mari operatori de restaurante din România, se pregătește să intre pe piața hotelieră prin cumpărarea unor hoteluri de 3-4 stele în București. Petrescu este atras de hotelărie considerând-o o piață în creștere, cu potențial, în care poate opera cu mai puțini oameni decât în business-ul de restaurante.
Nicoleta Hrițcu, antreprenoarea care a dezvoltat în Iași Cuptorul Moldovencei, a lansat un nou business, Glazurai, magazine care vând prăjituri și pe care, în cel mult doi ani, vrea să le extindă prin francize în întreaga țară. Principalii clienți sunt oamenii cu venituri peste medie, în special corporatiști și hipsteri.