Rezerva federală a SUA (Fed) a majorat astăzi dobânda de politică monetară, pentru a doua oară în 3 luni, măsură decisă ca urmare a creșterii economice puternice, evoluției bune a pieței muncii și a încrederii că inflația revine în apropierea țintei băncii centrale. Rezerva federală a SUA este cea mai importantă bancă din lume, iar deciziile de politică monetară influențează dobânzile la nivel global, inclusiv în Europa.
Numărul companiilor care au acordat tichete de masă sau cadou a crescut cu 27% anul trecut față de 2015, conform datelor Up România. Evoluția va continua și în acest an, emitentul de tichete estimând pentru Paște, pe baza pre-comenzilor, că va avea vânzări mai mari cu 20% comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.
Procedura privind recalcularea plăților anticipate cu titlu de impozit, contribuții de asigurări sociale de sănătate și contribuții de asigurări sociale, în cazul persoanelor fizice care obțin venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor sau din activități agricole a fost aprobată prin ordinul președintelui ANAF în decembrie 2016. Pentru recalculare trebuie depusă Declarația 220.
IMM-urile din București au București și Ilfov au emis cumulat anul trecut 45% (36,41% în Capitală și 8,55% în Ilfov) din volumul total de facturi emise de întreprinderile mici și mijlocii la nivel național. Ierarhia este completată de business-uri din Cluj (3,65%) și Timiș (3,37%). Tot companiile din București sunt pe primul loc și după valoarea facturilor emise, cu 30,2% din total, urmate de cele din Ilfov 6,74%, Timiș, 6,3% Constanța 4,89% și Cluj 4,12%. La polul opus sunt județele Covasna (0,28%), Mehedinți (0,23%) și Caraș-Severin (0,19%), după numărul total de facturi emise, respectiv Covasna (0,29%), Botoșani (0,18%) și Mehedinți (0,12%), după valoarea totală a facturilor emise, potrivit unui studiu realizat de companiile Smart Bill și Coface.
Simplificarea din ultimii ani a operațiunilor de înființare a societăților comerciale a redus la numai câțiva pași care trebuie urmați pentru înființarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL). Astfel, aceste acțiuni de încurajare a mediului privat se alătură altor avantaje, pentru a plasa România printre cele mai atractive destinații pentru a investi în Europa Centrala și de Est.