Serviciul Român de Informații (SRI) a început în luna mai a anului trecut procesul de retragere a ofițerilor detașați în cadrul ANAF, iar retragerea în bloc a celor 23 de ofițeri care se mai află încă în structura Fiscului s-ar putea încheia în scurt timp, a declarat pentru Profit.ro purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. Potrivit acestuia, pentru punerea în aplicare a deciziei mai este necesar avizul CSAT.
Numărul femeilor cu statut de acționar sau asociat în diverse firme este de aproape două ori mai mic decât cel al bărbaților. Cele mai multe antreprenoare sunt în Capitală, iar cele mai puține pot fi găsite în Ialomița și Covasna. Ca pondere în total, femeile trec de procentul de 40% doar în câteva județe.
Ministerul Finanțelor a decis suspendarea temporară a ocupării posturilor vacante și a promovărilor pentru personalul din aparatul central și instituțiile subordonate. Restricția privind angajările noi este necesară pentru ca Finanțele să se poată încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe anul 2017.
Premierul Sorin Grindeanu a decis, în urma sunei întâlniri cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, adoptarea mai multor măsuri pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, dar și pentru îmbunătățirea relației dintre Fisc și contribuabili. Astfel, ar urma să fie "avute în vedere o serie de măsuri urgente cu implementare până la data de 15 aprilie 2017", printre care inițierea de controale în comerțul online, controale vizând utilizarea de facturi false, extinderea Spațiului Privat Virtual, dar și îndrumarea contribuabililor pentru accesarea plății eșalonate a obligațiilor fiscale dacă nu-și pot plăti la timp taxele și impozitele, soluție care ar permite acordarea unor facilități, cum ar fi anularea penalităților de întârziere. În plus, premierul a anunțat ca ANAF va primi la rectificarea bugetară bani pentru a plăti din nou la nivel maxim un spor de suprasolicitare neuropsihică inspectorilor antifraudă.
Companiile pot oferi angajatelor cadouri de 8 martie fără a avea costuri suplimentare, întrucât pot deduce, dacă țin cont de anumite aspecte, cheltuielile înregistrate în acest scop. Astfel, cheltuielile înregistrate de firme pentru acordarea de cadouri de 8 martie angajatelor sunt deductibile în limita a 150 de lei sau, în cazul în care cadourile sunt personalizate cu produse/servicii/mesaje proprii companiei care le oferă, chiar și peste această limită.