Comitetul Creditorilor Astra Asigurări, format din patru firme de asigurare plus reprezentanții ANAF a aprobat, în mare, propunerea lichidatorului KPMG privind onorariul ce urmează să îl încaseze. Partea fixă se ridică la 720.000 de euro pentru trei ani, suma totală fiind similară cu cea propusă inițial de KPMG. Diferă doar repartizarea lunară a plăților.
Strategia de dezvoltare a României trebuie să aibă ca punct de plecare contextele internaționale și să se bazeze mai ales pe servicii și alte domenii care nu presupun investiții substanțiale de capital, consideră Radu Crăciun, CEO al BCR Pensii, invitat la Profit Live.
Cea de-a doua firmă de asigurare din România care a falimentat în ultimii doi ani nu a fost anunțată încă oficial că i-a fost ridicată licența, deși Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat această decizie în urmă cu o săptămână. Surse din interiorul asigurătorului susțin că lejeritatea și graba cu care ASF a respins oferta de preluare de către un investitor supus legii britanice, care administrează active de sute de milioane de euro, ridică semne de întrebare și ar putea face obiectul unui proces internațional.
Un șofer de 34 de ani care conduce, în București, o Dacia Logan de 1,6 litri trebuie să plătească minimum 1.050 de lei pentru asigurarea obligatorie, adică echivalentul a peste 230 de euro. Este cel mai mare nivel de primă perceput vreodată în România.
O analiză a direcției protecția consumatorului din Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că societățile Asirom, Euroins și City Insurance înregistrează cel mai redus grad de conformitate în raport cu nevoile clienților. Cele trei au obținut rezultate mai proaste decât Carpatica Asig, societate care se află în rezoluție și care va urma calea falimentului în cazul în care nu găsește un investitor care se aducă aproximativ 100 de milioane de euro.