Mai mulți creditori ai Astra Asigurări, printre care instituții și regii importante ale statului și persoane fizice vătămate în accidente rutiere, au contestat tabelul preliminar al creditorilor publicat în urmă cu o săptămână de lichidatorul KPMG Restructuring. Contestații pe alte teme au formulat și Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sau firma care deține ziarul România Liberă.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a finalizat proiectul noii legi RCA. Actul propune ca asiguratul să poată suspenda polița în anumite condiții, ca polița să poată fi achitată în rate și încheiată pe o perioadă de la o lună la un an, multiplu de o lună, dar și ca asigurătorul să fie obligat să prezinte formula de calcul al prețului la solicitarea clientului.
Autoritatea de Supraveghere Financiară investighează o posibilă manipulare a pieței bursiere de către societatea Oil Terminal. Măsura autorității a fost luată în urma unei sesizări despre care Profit.ro a scris în premieră și în exclusivitate.
Raiffeisen Bank este cel mai mare creditor potențial al Astra Asigurări în condițiile în care s-a înscris la masa credală cu aproximativ 2,6 miliarde de lei. Surse oficiale au arătat pentru Profit.ro că această valoarea provine din riscurile acoperite prin 12.000 de polițe pentru credite.
Compania germană Ergo, având ca acționar principal gigantul mondial Munich Re, a primit avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru preluarea Credit Europe Asigurări.