ASF a elaborat un proiect care propune modificări fără precedent la legea asigurării auto obligatorii. Controversatul sistem de decontare directă ar trebui să devină operațional, șoferii își vor asuma o parte din daune prin introducerea unei franșize, iar limitele maxime ale despăgubirilor cresc cu până la 20%.
Daniel Tudor, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cere în instanță peste 3 milioane de lei daune de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Tudor, în prezent aflat în arest la domiciliu sub suspiciunea că ar fi luat mită 300.000 de euro de la o companie de asigurări, pretinde acești bani drept “compensații la încetarea mandatului de președinte CSA”.
Agenția Națională pentru Administrare Fiscală a trimis Guvernului mai multe propuneri privind modificarea legislației în domeniul insolvenței. În opinia specialiștilor, dacă vor fi puse în practică, respectivele modificări vor reduce substanțial șansele creditorilor, inclusiv ale statului, de a mai recupera creanțele înregistrate față de firmele insolvente.
Doar 9.173 de societăți au intrat în insolvență în 2015, față de peste 19.000 în anul anterior și 23.000 în 2013. Reducerea substanțială a numărului insolvențelor noi a fost determinată și de modificarea legislației în domeniu.
ÎCCJ a admis contestația în anulare formulată de Astra Asigurări, prin KPMG, în procesul în care asigurătorul a fost obligat să achite 21 de milioane de euro către CNADNR. Despăgubirea trebuia plătită în baza unor asigurări de bună execuție emise pentru Romstrade, firmă în insolvență, deținută de Nelu Iordache.