Tribunalul București a decis să admită cererile formulate de Asociația Asigurătorilor din Ungaria, în calitate de creditor, și de KPMG Restructuring, în calitate de lichidator, pentru prelungirea termenelor fixate în cadrul procedurii de faliment la Astra Asigurări.
O companie bulgară, activă inclusiv pe segmentul de clienți români care își înmatriculează mașinile în țara vecină pentru a evita plata taxei de mediu, s-a notificat pentru a intra direct pe piața de RCA din România. Demersul a fost făcut după ce ASF a anunțat că intenționează să simplifice procedurile de intrare pe piața locală.
Avocații de la Nistorescu, Șomlea, în asociere formală cu Țuca Zbârcea, au obținut o decizie în premieră în materia dizolvării societăților. Prin această decizie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție relansează, practic, proiectul imobiliar Cartierul Tineretului din Cluj, unul dintre cele mai mari din țară.
Birocrația de la nivelul Guvernului împiedică Autoritatea de Supraveghere Financiară să înființeze o comisie specială pentru rezolvarea amiabilă a conflictelor dintre firmele de asigurare și clienții acestora. România este singura țară membră a Uniunii Europene care nu are un astfel de organism, motiv pentru care riscă sancțiuni dure.
Firmele de asigurare care vând RCA în România au plătit contribuții în valoare totală de 53,2 milioane de euro pentru gestionarea programului care înregistrează situația șoferilor cu asigurare RCA. Contribuțiile firmelor de asigurare la baza de date CEDAM au fost incluse, de-a lungul timpului, în prima de asigurare.