Cei mai bogați 500 oameni din lume termină 2023 cu averi și mai mari, recuperând pierderea masivă de anul trecut

Cei mai bogați 500 oameni din lume termină 2023 cu averi și mai mari, recuperând pierderea masivă de anul trecut

Elon Musk

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

Averea netă combinată a celor mai bogați 500 de oameni din lume crescut cu 1.500 de miliarde de dolari doar în 2023, recuperând pe deplin cele 1.400 de miliarde de dolari pierdute în anul precedent, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După cum explică experții, norocul lor a avut legătură cu performanța acțiunilor din domeniul tehnologiei, care au atins noi recorduri în acest an, în ciuda temerilor legate de recesiune, a inflației persistente, a ratelor ridicate ale dobânzilor și a tulburărilor geopolitice. Miliardarii din domeniul tehnologiei și-au văzut averea crescând cu 48% sau 658 de miliarde de dolari, pe fondul entuziasmului din jurul inteligenței artificiale, arată Observator.

Moștenitoarea imperiului L\'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, devine prima femeie cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Moștenitoarea imperiului L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, devine prima femeie cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari

Nimeni nu s-a descurcat mai bine în 2023 decât Elon Musk, care a recucerit titlul de cea mai bogată persoană din lume de la magnatul francez Bernard Arnault. Miliardarul a avut un câștig suplimentar de 95,4 miliarde de dolari, susținut de succesul Tesla și SpaceX, după ce în 2022 a pierdut 138 de miliarde de dolari. Averea sa netă este acum cu peste 50 de miliarde de dolari peste cea a lui Arnault, după ce o încetinire globală a cererii de bunuri de lux a afectat acțiunile LVMH.

Jeff Bezos și-a adăugat peste 70 de miliarde de dolari în portofoliul său în acest an și este acum la egalitate cu Arnault pe locul doi, în timp ce Mark Zuckerberg a obținut doar în 2023 peste 80 de miliarde de dolari.

MOMENT SIMBOLIC: ​Tesla este pe cale să piardă prima poziție la vânzările de mașini electrice pe plan mondial. Cine o depășește CITEȘTE ȘI MOMENT SIMBOLIC: ​Tesla este pe cale să piardă prima poziție la vânzările de mașini electrice pe plan mondial. Cine o depășește

Deși marea majoritate a  celor mai bogați oameni din lume termină anul cu averi și mai mari, 2023 nu a fost la fel de "darnic" cu toți. Miliardarul indian Gautam Adani a pierdut 21 de miliarde de dolari într-o singură zi  și 37,3 miliarde de dolari de-a lungul anului după o serie de probleme la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
averi
bogati