Germania a ieșit, la limită, din recesiune. Cea mai mare economie europeană rămâne însă sub presiune

Germania a ieșit, la limită, din recesiune. Cea mai mare economie europeană rămâne însă sub presiune
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iul 2023
Germania a ieșit din recesiune în al doilea trimestru, dar PIB-ul a stagnat, existând încă semne de întrebare cu privire la sănătatea celei mai mari economii europene. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Produsul intern brut a rămas neschimbat față de precedentele trei luni, fiind sub nivelul de creștere de 0,1% estimat de economiști. Cifra pentru primul trimestru a fost însă revizuită în creștere, de la -0,3% la -0,1%.

În primul trimestru, economia germană s-a contractat ușor comparativ cu precedentele trei luni, intrând astfel în recesiune. O recesiune tehnică este definită în mod obișnuit ca două trimestre succesive de contracție.

 

România va avea al doilea cel mai mare sistem de garanție-returnare din Europa CITEȘTE ȘI România va avea al doilea cel mai mare sistem de garanție-returnare din Europa

În timp ce datele din Germania oferă doar un strop de optimism, cifrele de vineri din Franța și Spania au oferit o imagine mai pozitivă, reducând astfel îngrijorările că zona euro s-ar putea îndrepta spre propria încetinire. 

Germania a suferit deja o prăbușire de un an în industria prelucrătoare, iar perspectivele sale pentru lunile următoare nu sunt prea bune. Sondajele semnalează o slăbire rapidă a cererii - inclusiv în sectorul serviciilor, care a rezistat până acum.
 
BASF a anunțat vineri că se așteaptă la o redresare timidă a producției de produse chimice în a doua jumătate a anului, atenuând astfel declinul uneia dintre cele mai mari industrii ale țării. Dar compania și-a redus așteptările pentru 2023 la începutul acestei luni, acuzând producția industrială globală slabă și cererea scăzută pentru produsele de consum.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
pib germania
recesiune
ecnonomia germana
crestere economica