Gigantul bancar UBS, investigat într-un dosar de fraudă

Gigantul bancar UBS, investigat într-un dosar de fraudă
scris 3 feb 2020

Gigantul bancar elvețian UBS este anchetat de procurorii din Milano pentru că ar fi ajutat o firmă de asset management să fraudeze peste 100 de clienți, pagubele aduse acestora fiind de 6 milioane de euro, potrivit unor surse familiare cu situația, citate de Bloomberg.

Sofia SGR, firmă de administrare a activelor, între timp lichidată. ar fi folosit UBS ca intermediar pentru depozitele și transferurile de fonduri în numele clienților săi în perioada 2013-2017. Potrivit surselor apropiate anchetei, firma ar fi fraudat 117 clienți cu suma totală de 6 milioane de euro.

Philips separă divizia de electrocasnice și ia în calcul vânzarea acesteia. În România, olandezii produc espressoare la Orăștie CITEȘTE ȘI Philips separă divizia de electrocasnice și ia în calcul vânzarea acesteia. În România, olandezii produc espressoare la Orăștie

Procurorii au finalizat prima parte a anchetei și vor pune UBS sub acuzare pentru înlesnirea fraudei, având în vedere că banca nu a raportat tranzacțiile suspecte, susțin sursele.

UBS a fost, anul trecut, ținta unor investigații de evaziune fiscală în Franța și Italia. În Franța, UBS a fost amendată cu 3,7 miliarde de euro, cea mai mare amendă impusă vreodată de justiția franceză într-un dosar de evaziune fiscală.

Și procurorii germani vor să amendeze UBS cu 83 de milioane de euro după ce banca elvețiană ar fi ajutat mai mulți clienți să evite plata unor taxe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ubs
frauda
frauda ubs
sofia sgr