GRAFIC Valoarea certificatelor de depozit ale companiilor rusești listate în Marea Britanie se evaporă

GRAFIC Valoarea certificatelor de depozit ale companiilor rusești listate în Marea Britanie se evaporă

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Valoarea certificatelor de depozit (GDR) ale companiilor rusești listate în Marea Britanie se evaporă pe măsură ce sancțiunile intră în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones Russia GDR, care urmărește companiile rusești tranzacționate la bursa din Londra, s-a prăbușit cu 98% în două săptămâni. Declinul “a șters” 572 miliarde de dolari din valoarea de piață la nivelul a doar 23 de acțiuni, printre care Gazprom, Sberbank și Rosneft, scrie Bloomberg.

Vânzările agresive pe titlurile rusești au continuat și miercuri la Londra, declanșând o serie de suspendări automate pentru Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, gigantul de stat din domeniul gazelor naturale Gazprom, dar și pentru retailerul Magnit.

ULTIMA ORĂ Lista oficială a băncilor rusești suspendate din SWIFT. Transferul de bancnote în euro către Rusia, interzis CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lista oficială a băncilor rusești suspendate din SWIFT. Transferul de bancnote în euro către Rusia, interzis

GDR-urile VTB Bank, al doilea mare creditor rus, au fost suspendate de la tranzacționare săptămâna trecută, după ce acesta a fost vizat de un pachet inițial de sancțiuni impuse de statele occidentale în replică la invazia Rusiei din Ucraina.

Dow Jones Russia GDR s-a prăbușit cu până la 81% miercuri, extinzând la 98% declinul consemnat din 16 februarie și până în prezent.

Sberbarbank și producătorul de oțel Severstal au pierdut aproape 100% din valoare fiecare numai în ultimele 5 zile, în timp GDR-urile Gazprom și Lukoil s-au depreciat cu aproximativ 98%. Valoarea GDR-urilor Rosneft a scăzut cu 82%.

Operatorul de indici bursieri Stoxx intenționează să elimine 61 de companii rusești din indicii săi la 18 martie. Operatorul indicelui global MSCI analizează măsuri similare.

GRAFIC Valoarea certificatelor de depozit ale companiilor rusești listate în Marea Britanie se evaporă

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni rusesti londra
gdr companii rusesti
sanctiuni
rusia
ucraina
invazie ucraina