Inflația afectează vânzările de ciocolată în Europa

Inflația afectează vânzările de ciocolată în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Prețurile ridicate la alimente au afectat cererea pentru ciocolată, astfel că gigantul european de procesare a boabelor de cacao Barry Callebaut AG a raportat vânzări mai mici, după ce prețurile ridicate i-au forțat pe consumatori să își reducă achizițiile de dulciuri, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumele de vânzări ale Barry Callebaut AG au scăzut cu 2,7% în primele nou luni ale exercițiului fiscal curent, a anunțat joi compania. Acțiunile acestei companii, care produce dulciuri pe care firme precum Hershey și Nestle își pun propria lor etichetă, au scăzut cu până la 2% în timp ce cotațiile futures la cacao au scăzut joi la Bursa de la Londra până la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, scrie Agerpres.

Tata Group, care deține și Jaguar Land Rover, pe puncul de a deveni primul producător indian de iPhone CITEȘTE ȘI Tata Group, care deține și Jaguar Land Rover, pe puncul de a deveni primul producător indian de iPhone

Aceste rezultate arată modul în care piața de ciocolată începe să încetinească după ce și-a revenit din pandemie. Cheltuielile pentru articole care nu sunt esențiale, cum este ciocolata, au scăzut pe măsură ce consumatorii se confruntă cu o criză a costului vieții și creșterea costurilor cu împrumuturile.

"Am constatat o diminuarea a volumelor într-un context de inflație persistentă care a afectat cererea consumatorilor. Volumele noastre sunt în linie cu tendința generală de scădere a pieței de ciocolată", a declarat directorul general de la Callebaut, Peter Feld.

Barry Callebaut a anunțat anterior că vânzările sale au avut de suferit în primele șase luni ale anului fiscal, pe fondul presiunilor inflaționiste și al închiderii fabricii de la Wieze. Cu toate acestea, grupul se așteaptă la o creștere ușoară a volumelor pentru întregul an. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple compania are nevoie de o revenire a volumelor de vânzări cu 8% în ultimul trimestru al anului fiscal, o provocare în condițiile în care prețurile mai mari la ciocolată afectează cererea, potrivit analistului de la Bloomberg Intelligence, Diana Gomes.

Cotațiile la cacao au crescut cu aproximativ 17% la Bursa de la Londra în acest an, atingând cea mai ridicată valoare din ultimii 13 ani la începutul acestei luni, pe fondul îngrijorărilor cu privire la recoltele din Africa de Vest. Acest avans a dus la creșterea prețurilor la batoanele de ciocolată și a redus marjele producătorilor.

TTS a finalizat achiziția unuia dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța CITEȘTE ȘI TTS a finalizat achiziția unuia dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța

Datele publicate joi mai arată că activitatea de procesare a boabelor de cacao în Europa, principala regiune consumatoare, a scăzut cu 5,7% în al doilea trimestru din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Potrivit European Cocoa Association, în al doilea trimestru din acest an au fost procesate 343.283 de tone de boabe de cacao, cel mai redus nivel pentru orice trimestru de după 2020.

Datele cu privire la activitatea de procesare în America de Nord și Asia vor fi publicate săptămâna următoare. Cu toate acestea, există semnale că cererea de ciocolată rezistă mai bine pe aceste piețe, în condițiile în care americanii sunt dispuși să cheltuie pentru ciocolată chiar dacă, din cauza costurilor mai mari, primesc mai puțină ciocolată pentru aceiași bani, potrivit datelor firmei de cercetare Euromonitor International Ltd.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolata
vanzari
europa