Pink Floyd pregătește una dintre cele mai mari vânzări din istoria muzicii

Pink Floyd pregătește una dintre cele mai mari vânzări din istoria muzicii

Sursa foto: Grzegorz Czapski | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2022

Membrii trupei rock Pink Floyd vor să vândă cu cel puțin 500 de milioane de dolari catalogul muzical, inclusiv drepturile de a vinde produse cu mărcile trupei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă tranzacția va fi finalizată, ar fi una dintre cele mai mari vânzări din istoria muzicii, arată Bloomberg.

În primăvară era anunțat că Warner Music ar urma să inițieze vânzarea catalogului Pink Floyd.

Catalogul formației rock britanice Pink Floyd este propus spre cumpărare de Warner Music și BMG, casă germană specializată în gestionarea drepturilor de autor asociată fondului american KKR, potrivit Financial Times, citată de News.ro. Acordul ar putea să depășească 500 de milioane de dolari.

Ar putea chiar să depășească suma de vânzare de anul trecut a catalogului lui Bruce Springsteen către Sony Music, achiziție care s-a încheiat la 550 de milioane de dolari potrivit presei americane, un record, adaugă FT.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Formația de rock progresiv condusă de David Gilmour și Roger Waters este una dintre trupele cu cele mai mari vânzări din istoria muzicii, cu melodii emblametice precum "Money", "Wish you were here" sau "Comfortably numb" și cu 250 de milioane de copii vândute în lume, potrivit site-ului bestsellingalbums.org.

Vânzările de cataloage muzicale s-au multiplicat în acești ultimi ani, odată cu cele ale lui David Bowie, Bob Dylan, Sting sau Tina Turner care, potrivit presei, au fost cedate pentru sute de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pink floyd
warner music