Porcii devin o problemă în Marea Britanie

Porcii devin o problemă în Marea Britanie
scris 21 sep 2021

Lipsa de personal în abatoarele din Marea Britanie a lăsat fermele de porci cu un număr suplimentar de 95.000 de animale, iar o posibilă criză de dioxid de carbon (CO2) alimentar ar putea agrava și mai mult problema, transmite Bloomberg.

Fermierii sunt forțați să utilizeze orice spațiu disponibil pentru a adăposti animalele, de la grajdurile de vite până la magaziile pentru stocarea cartofilor, spune Zoe Davies, directorul Asociației naționale a crescătorilor de porci. Însă aceste improvizații nu sunt o soluție pe termen lung și faptul că sectorul este lovit simultan de mai mulți factori, de la Brexit și până la criza de dioxid de carbon (CO2) alimentar, au creat condițiile pentru o furtună perfectă, a adăugat Zoe Davies.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Separat, președintele Asociației procesatorilor de carne din Marea Britanie, Nick Allen, a declarat luni pentru Bloomberg TV că dioxidul de carbon (CO2) alimentar este utilizat la sacrificarea a 80% din porcii și păsările din Marea Britanie și există șanse mici pentru modificarea procedurilor de sacrificare pentru porci deoarece această metodă este considerată cea mai umană, scrie Agerpres.

"Dacă nu vom mai avea CO2 atunci nu vom mai putea opera iar consecința pentru acele animale va fi că vor rămâne la fermă. În cel mai prost scenariu, dacă CO2 se termină, după patru sau cinci zile nu vom mai vedea carne de porc și pasăre din Marea Britanie pe rafturile magazinelor. Atât de rapid se petrec lucrurile", a spus Nick Allen.

Creșterea prețului gazelor naturale a provocat falimentul mai multor furnizori britanici de energie și închiderea unor fabrici de îngrășăminte care produc și dioxid de carbon (CO2) alimentar, care este utilizat la paralizarea animalelor înainte de sacrificare, precum și la prelungirea duratei de valabilitate a produselor alimentare și în producția de bere, cidru și băuturi carbogazoase.

Ministrul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat luni în Parlament că lucrează împreună cu Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale precum și cu Trezoreria pentru a ajuta la rezolvarea deficitului de dioxid de carbon (CO2) alimentar.

În schimb, crescătorii de porci au decis deja să reducă numărul de scroafe pentru împerechere cu aproximativ 5%, chiar dacă va fi nevoie de nouă până la zece luni pentru ca această măsură să conducă la diminuarea efectivelor de porcine, a spus Zoe Davies. Asociația crescătorilor de porci a avertizat că aceasta este cea mai gravă cu care s-a confruntat sectorul în ultimele două decenii în timp ce Asociația procesatorilor de carne a avertizat că fermierii vor fi forțați să sacrifice porcii la ferme dacă nu se rezolvă rapid criza de dioxid de carbon (CO2) alimentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
porci
marea britanie