Nici în acest an România nu face față Bulgariei la turism. Peste 3 milioane de turiști străini în țara vecină în S1, de aproape 3 ori mai mulți decât România

Nici în acest an România nu face față Bulgariei la turism. Peste 3 milioane de turiști străini în țara vecină în S1, de aproape 3 ori mai mulți decât România
scris 9 aug 2017

Bulgaria a fost vizitată, în primul semestru, de 3,3 milioane de turiști străini, cu 8% mai mulți decât  în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, citat de publicația Sofia Globe.

Spre comparație, numărul de turiști străini în România a fost, în primele 6 luni ale acestui an, de 1,2 milioane persoane, în creștere cu peste 10% față de primul semestru din 2016, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Potrivit ministrului din țara vecină, 340.000 de turiști străini au vizitat stațiunile bulgare de la Marea Neagră înainte de deschiderea sezonului estival (perioada ianuarie-mai), în creștere cu 3% față de perioada similară din 2016.

Turismul de la Marea Neagră reprezintă 70% din totalul veniturilor din turism din Bulgaria, dar autoritățile bulgare încearcă să reducă ponderea acestui segment, pentru ca țara să poată deveni o destinație turistică importantă pe tot parcursul anului.

VIDEO&FOTO Fiscul taie din prețul hotelului „bântuit” din Băile Herculane. Clădirea emblemă a stațiunii nu a atras cumpărători CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Fiscul taie din prețul hotelului „bântuit” din Băile Herculane. Clădirea emblemă a stațiunii nu a atras cumpărători

Bulgaria speră să atragă 9 milioane de turiști străini în acest an, o creștere puternică față de 2016. Bulgaria a atras, în 2016, un număr record de circa 8 milioane de turiști străini, mai mulți decât populația țării. România a rămas o destinație  mult mai puțin atractivă decât Bulgaria, cu 2,47 milioane de turiști străini anul trecut.

În martie, ministrul interimar al Turismului de la acel moment, a declarat că numărul de turiști români care vizitează Bulgaria este așteptat să crescă anul acesta cu 10-11%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bulgaria
turisti
romania
turism
marea neagra
straini