ANUNȚ Când vor fi lansate cursele regulate pe Aeroportul Băneasa

ANUNȚ Când vor fi lansate cursele regulate pe Aeroportul Băneasa
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2022

Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu este deschis, poate fi operat și se așteaptă ca din luna martie 2023 să apară cursele regulate, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Încă nu sunt încheiate contracte pentru operarea de curse regulate pe Aeroportul Băneasa. Ne așteptăm ca acestea să înceapă la începutul anului viitor, cel mai probabil în ianuarie, dar asta nu înseamnă că aeroportul nu poate fi folosit așa cum a funcționat și anul trecut pe perioada EURO 2020.

DOCUMENT Guvernul divulgă că știe de un an că Blue Air nu a mai putut achita împrumutul garantat de stat și plătește de atunci ratele și dobânzile în locul companiei. Date trimise ANAF pentru executare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul divulgă că știe de un an că Blue Air nu a mai putut achita împrumutul garantat de stat și plătește de atunci ratele și dobânzile în locul companiei. Date trimise ANAF pentru executare

Vom avea și anul acesta - chiar săptămâna viitoare așteptăm o serie de curse charter cu suporteri, o echipă de fotbal, care vor trece prin terminalul aeroportului Băneasa.

Deci, aeroportul este practic deschis, poate fi operat și așteptăm acum ca și companiile să înceapă operarea de curse regulate", a spus Iordache, citat de Agerpres.

DOCUMENT Taxele de parcare pregătite pentru București CITEȘTE ȘI DOCUMENT Taxele de parcare pregătite pentru București

În opinia sa, cel mai probabil cursele regulate pe Aeroportul Băneasa vor apărea din luna martie 2023.

"Desigur, e mai greu să începi operarea de curse regulate pe sezonul de iarnă, când cererea este mai mică, de aceea cel mai probabil abia începând cu sezonul de vară din 2023 - asta înseamnă din luna martie 2023 - să apară și cursele regulate pe Băneasa.

Există însă posibilitatea ca și până atunci să apară cerere de operare, atât de curse regulate, cât mai ales de curse charter, atât interne, cât și externe", a explicat el.

Aeroportul Băneasa a fost redeschis în august, cursele comerciale de linie urmând să fie astfel reluate, după o pauză de 9 ani.

 

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa, respectiv Ryanair, Air Connect și Fly One, a precizat anterior directorul Aeroportului București.

Grindeanu anunță că va fi semnat cel mai mare contract de autostradă CITEȘTE ȘI Grindeanu anunță că va fi semnat cel mai mare contract de autostradă

Ryanair caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, Air Connect este autorizat pentru Otopeni, dar și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță, iar Fly One, înregistrată în Republica Moldova, vrea să opereze curse tip charter Băneasa-Chișinău, a precizat directorul.

Pentru aeroportul Băneasa, mai mic ca dimensiuni, timpul de sosire va fi reddus la o oră înainte de îmbarcare.

În martie, Profit.ro a anunțat că Aeroportul Henri Coandă - Otopeni negociază cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru obținerea unei finanțări de 150 de milioane de euro, pe o perioadă de 30 de ani, dar și că o parte din zborurile charter vor fi mutate, pe parcursul verii, de pe Aeroportul Otopeni pe Aeroportul Băneasa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni
bei
george dorobanțu
terminal 2 otopeni
modernizare aeroport
investitii aeroport