Ce uită procurorii Ponta și Ciorbea

Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 27 sep 2015

Doctorul Sorin Oprescu – altfel ales primar al Capitalei – mai are puțin și se plânge că nu are foehn la Arest! Așa cum a făcut Elena Udrea. Diferența dintre Elena Udrea și Sorin Oprescu e aceea că, desi e femeie, fosta blondă de la Cotroceni s-a limitat la a se plânge pe facebook de lipsa unei coafeze. Nu și-a (re)descoperit nicio boală, nu a plâns ca fetele. O face, însă, Sorin Oprescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă s-ar fi aflat în libertate, ar fi călcat acum pe la Spitalul Universitar?! Singura legătură dintre Oprescu liber și Spitalul Universitar ar fi fost, probabil, aceea de a da un telefon, pentru a pune o vorbă bună pentru vreo rudă a câte unui cunoscut, care ar fi avut nevoie de operație.

Iar ca patetismul să fie complet, doctorul a apelat la soțul Lacrimei Ciorbea (da, așa o cheamă pe consoarta Avocatului Poporului). Care, faceți pariu, sigur îi era datoare, că a intervenit și ea vreodată, pentru vreo rudă, coafeză sau vecină, care avea nevoie să fie operată de încă doctorul Sorin Oprescu?!

Ceea ce uită fostul procuror Victor Ciorbea, acum Avocat al Poporului care nu contestă nicio ordonanță a Guvernului (desi reprezintă singura instituție care ar putea face acest lucru la Curtea Constituțională), Guvern condus tot de un fost procuror și tot Victor, este cum se aresta pe vremea când domniile lor lucrau în Parchetul General.

Ei bine – pentru toți Victorii, și nu numai, care au uitat -, până în 2003 mandatul de arestare era emis de procuror. Pe tot parcursul urmăririi penale. Ceea ce însemna că, dacă ancheta dura doi-trei ani, singura persoană care decidea dacă și cât să stea în arest preventiv un suspect era procurorul de caz. După propriul chef. Fără ca vreun judecător să confirme arestarea. Și fără ca vreun șef să-l tragă la răspundere. Legislația s-a schimbat pentru ca România să poată intra în Uniunea Europeană, dar și pentru că ne-au cerut SUA. Puteri pe care cei din PSD nu prea le au la suflet. Așa că poate ar prefera să revenim la legislația de dinainte de 2003 în ceea ce privește arestarea preventivă. Situație în care – sunt curios – cam cât credeți că ar sta în arest preventiv Victorii, Sorineii și cine o mai fi…

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin oprescu
elena udrea
victor ciorbea
spital