Liderul nord-coreean Kim Jong Un și Vladimir Putin fac schimb de scrisori

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și Vladimir Putin fac schimb de scrisori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2023

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin au făcut un schimb de scrisori prin care s-au angajat să își dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o "relație strategică de lungă durată", a declarat presa de stat din Pyongyang, KCNA, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Scrisorile marchează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreei de sub dominația colonială a Japoniei din 1910-45, care este sărbătorită ca sărbătoare națională și în Coreea de Sud, scrie News.ro.

Daniel Zamfir revine cu o nouă impozitare a sistemului bancar: Cu cât ecartul e mai mare între dobânzile la credite și cele la depozite, cu atât să plătească un impozit mai mare! CITEȘTE ȘI Daniel Zamfir revine cu o nouă impozitare a sistemului bancar: Cu cât ecartul e mai mare între dobânzile la credite și cele la depozite, cu atât să plătească un impozit mai mare!

În scrisoarea sa către Putin, Kim a declarat că prietenia dintre cele două țări a fost forjată în cel de-al Doilea Război Mondial odată cu victoria asupra Japoniei și că acum "își demonstrează pe deplin invincibilitatea și puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare și hegemonia imperialiștilor", a precizat KCNA. "Sunt ferm convins că prietenia și solidaritatea ... vor fi dezvoltate în continuare într-o relație strategică de lungă durată, în conformitate cu cerința noii ere", a spus Kim, citat în scrisoare.

"Cele două țări vor ieși întotdeauna victorioase, sprijinindu-se și cooperând puternic una cu cealaltă în cursul realizării obiectivului și cauzei lor comune".

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina, inclusiv obuze de artilerie, rachete de umăr și rachete. Pyongyang și Moscova au negat orice tranzacții de arme.

Luna trecută, ministrul rus al apărării a stat umăr la umăr cu Kim în timp ce au trecut în revistă cele mai noi rachete cu capacitate nucleară și drone de atac ale acestuia, în cadrul unei parade militare la Pyongyang.

Putin, în mesajul său către Kim, a promis, de asemenea, să consolideze legăturile bilaterale.

"Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare și pentru stabilitatea și securitatea fermă a peninsulei coreene și a întregii Asiei de Nord-Est", a declarat Putin, potrivit KCNA.

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
vladimir putin