Noi cerințe pregătite în construcții pentru materialele de anvelopare termică și izolație fonică

Noi cerințe pregătite în construcții pentru materialele de anvelopare termică și izolație fonică
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

În cadrul lucrărilor de izolație termică și fonică ale construcțiilor va fi impusă utilizarea materialelor cu proprietăți ignifuge și cu un grad ridicat de rezistență la foc, conform unui proiect legislativ inițiat în acest scop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit inițiatorilor, în prezent legea enumeră 7 cerințe fundamentale șo obligatorii pentru obținerea unor construcții de calitate, iar printre printre acestea se regăsesc protecția împotriva zgomotulu și asigurarea termoizolării.

Tototdată, conform datelor Institutului National de Statistică, în sectorul rezidențial majoritatea clădirilor au fost construite între 1961 și 1980, în absența unor standarde de eficiență energetică pentru anvelopa clădirii. Aproximativ 53% din clădirile rezidențiale au fost construite înainte de 1970 și peste 90% înainte de 1989, cu o performanță energetică extrem de redusă. De asamenea, în România, una din șapte familii se confruntă cu probleme serioase de locuit, cel mai adesea din cauza calității proaste a pereților, podelelor și ramelor ferestrelor. Opt din zece clădiri au nevoie urgentă de creșterea performanței energetice.

INTERVIU Ambasadorul Italiei la București: Comunitatea românilor contribuie cu până la 2% la PIB-ul Italiei. Unde vor să investească italienii și unde se caută locuri de muncă în Italia. Atracția din Capitală pentru turiștii italieni CITEȘTE ȘI INTERVIU Ambasadorul Italiei la București: Comunitatea românilor contribuie cu până la 2% la PIB-ul Italiei. Unde vor să investească italienii și unde se caută locuri de muncă în Italia. Atracția din Capitală pentru turiștii italieni

Ca urmare, autorii proiectului arată că se impune actualizarea normelor privind izolația fonică a clădirilor, având în vedere că, printre altele, lipsa unor materiale de izolație fonică cu proprietăți ignifuge și rezistente la foc a dus la una dintre cele mai mari tragedii ale României post-decembriste, incendiul de la clubul Colectiv.

”Materialele şi elementele de construcţie utilizate pentru asigurarea protecţiei împotriva zgomotului şi a izolaţiei termice a construcţiilor trebuie să aibă proprietăţi ignifuge şi un grad ridicat de rezistenţă la foc”, este o completare prevăzută în proiectul de modificare a legislației privind calitatea în construcţii.

Guvernul anunță decontarea de la buget a vizelor turistice SUA pentru unii bugetari, inclusiv pentru cei din sistemul de siguranță și ordine publică CITEȘTE ȘI Guvernul anunță decontarea de la buget a vizelor turistice SUA pentru unii bugetari, inclusiv pentru cei din sistemul de siguranță și ordine publică

În termen de 60 de zile după intrarea în vigoare a noii legii, sub condiția adoptării de către Parlament, Ministerul Dezvoltării ar urma să actualizeze condiţiile pentru comercializarea produselor pentru construcţii, în conformitate cu noile modificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
anvelopare
termic
izolare
fonic
clădire
rezidențial
construcții
proiect