Agro TV: Poveștile comercianților de lângă piețe. Riscă amenzi, dar nu renunță

Agro TV: Poveștile comercianților de lângă piețe. Riscă amenzi, dar nu renunță

Sursa foto: Agro TV

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Chiar dacă este interzisă comercializarea produselor agricole și nu numai, în locuri neautorizate, străzile și intrările din piețele municipiului Târgoviște sunt împânzite de mici comercianți. Oamenii își expun marfa la colț de stradă, pe trotuare sau la intrările din piețe în speranța ca trecătorii să cumpere câte ceva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

De cele mai multe ori, Poliția Locală îi sancționează și îi alungă pe comercianții de ocazie, însă aceștia insistă să-și valorifice marfa și revin pe străzi să-și expună produsele. Clienții nu lipsesc, fie din dorința de a cumpăra legume și fructe de țară, fie din mila comercianților care își petrec ore lângă marfă. Clienții spun că sunt mulțumiți, iar marfa este una de calitate. În plus, localnicii sunt încântați că reușesc să ajute financiar vânzătorii volanți, arată Agro TV.

Un fermier din Canada testează o rasă de vaci ”anti-poluare” CITEȘTE ȘI Un fermier din Canada testează o rasă de vaci ”anti-poluare”

„Nu am marfă multă, flori și câteva frunze pentru ceaiuri. Vând puțin, iar din banii pe care reușesc să îi adun îmi cumpăr medicamente pentru că nu mă descurc doar cu pensia”, a spus trist, unul dintre vânzători.

Un altul spune că orele petrecute lângă piață i se par o veșnicie. „E greu! Nu ne permitem să plătim tarabă pentru că nu avem marfă multă și nu reușim să vindem suficient ca să ne ajungă și de chiria unei tarabe”, a spus vânzătorul. 

„Vin din comuna Văcărești. Plătesc transport, mai beau o apă, mănânc și cam asta este vânzarea pentru o zi. Am produse din grădină, nu vin decât cu câteva legume, nu am marfă multă”, s-a plâns alt vânzător.

Arabia Saudită vrea să cultive fructe și legume în deșert. Cum va fi posibil CITEȘTE ȘI Arabia Saudită vrea să cultive fructe și legume în deșert. Cum va fi posibil

În schimb, cumpărătorii spun că sunt mulțumiți de marfa acestora.

„Prefer să cumpăr destul de des de la acești oameni. Consider că aceștia sunt adevărații  producători. Sunt sigură ca ei au legume și fructe din propriile grădini”, a spus unul dintre cumpărători.

Iar un alt localnic spune că nu doar marfa contează, ci și suportul financiar pe care îl poate oferi.

„De multe ori le las câte un ban fără să cumpăr nimic. Mă gândesc să-i ajut într-un fel sau altul. Sunt sigură că micii producători nu vin de drag aici. Îi văd cum stau zile întregi și încearcă să vândă câte ceva. Sunt niște oameni cinstiți”, a subliniat localnicul.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
piata
comercianti