Tranzacție: Un conglomerat din Abu Dhabi cumpără 50% din Al Dahra Holding Company, care operează și Insula Mare a Brăilei

Tranzacție: Un conglomerat din Abu Dhabi cumpără 50% din Al Dahra Holding Company, care operează și Insula Mare a Brăilei

Mohamed Hassan Alsuwaidi, CEO ADQ

scris 14 mai 2020

ADQ, companie cu un portofoliu divers de companii, care acoperă sectoarele-cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a convenit să achiziționeze o participație de 50% din Al Dahra Holding Company, o multinațională lider în sectorul agroalimentar, specializată în hrana animalelor și produsele alimentare esențiale, ce operează și Insula Mare a Brăilei.

ADQ deține acțiuni inclusiv în compania aeriană Wizz Air Abu Dhabi.

Achiziția pachetului de acțiuni Al Dahra cu sediul în Abu Dhabi este supusă anumitor aprobări de reglementare. La finalizare, operațiunea va extinde domeniul de aplicare al investițiilor agroalimentare ale ADQ, care include, de asemenea, Agthia PJSC, Al Foah Company și Silal, scrie Agerpres.

Noi reguli avizate pentru etichetarea și comercializarea laptelui de către firme. Amenzi care merg până la interzicerea activității CITEȘTE ȘI Noi reguli avizate pentru etichetarea și comercializarea laptelui de către firme. Amenzi care merg până la interzicerea activității

Al Dahra este specializată în cultivarea, producția și comercializarea hranei pentru animale și a mărfurilor alimentare esențiale și în gestionarea end-to-end a lanțului de furnizare. Cu o forță de muncă de 5.000 de angajați, Al Dahra are o prezență în peste 20 de țări și satisface peste 45 de piețe comerciale. În România, Al Dahra deține compania Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, în Insula Mare a Brăilei.

Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la Dunăre, Colorado și Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare și utilaje agricole moderne. De-a lungul anilor, compania a făcut investiții semnificative în logistică, asigurând o rețea puternică de transport intern și operațiuni de transport maritim.

Al Dahra deține și operează 15 instalații de prelucrare a furajelor și balotare de ultimă generație la nivel mondial, pentru a satisface nevoile industriei lactate și bovine. De asemenea, compania cultivă diferite tipuri de produse proaspete, inclusiv o gamă largă de fructe și legume, precum și boabe cu infrastructură pentru a facilita comercializarea boabelor. Al Dahra operează trei fabrici de orez cu capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual în India, Pakistan și Emiratele Arabe Unite; una dintre aceste mori este situată în zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), o filială a porturilor Abu Dhabi și care face parte din portofoliul ADQ.

De asemenea, compania deține acțiuni la trei fabrici de făină din Grecia și Bulgaria, care au capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual. În plus, compania are o fabrică de producție de ulei de măsline în Maroc, cu o capacitate de producție anuală de 10.000 de tone, și ferme de lapte din Serbia și Emiratele Unite cu 20.000 de vaci și o capacitate de producție de 80 de milioane de litri de lapte anual.

Cu sediul central în Abu Dhabi, ADQ a fost înființată în 2018 ca societate publică pe acțiuni (PJSC). Acesta deține un portofoliu divers de întreprinderi majore care acoperă sectoarele cheie ale economiei Abu Dhabi, inclusiv utilități, turism și ospitalitate, aviație, transport, logistică, industrie, imobiliare, mass-media, asistență medicală, agroalimentare și servicii financiare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
adq
insula mare a brailei