Un val de căldură extremă distruge culturi și intensifică seceta în Europa Centrală și Sud-Est. În Serbia, nivelul apelor a scăzut dramatic

Un val de căldură extremă distruge culturi și intensifică seceta în Europa Centrală și Sud-Est. În Serbia, nivelul apelor a scăzut dramatic
scris 10 aug 2017

Tot mai multe dovezi arată că această vară - extrem de caldă și secetoasă - a distrus recolte, a secat râuri și a afectat animalele în Europa Centrală și Sud-Est, scrie The Associated Press.

Experți estimează că seceta prelungită a distrus aproximativ 60% din culturile de porumb în Serbia, arată news.ro.

10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P) CITEȘTE ȘI 10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P)

Ministerul sârb al Ecologiei a avertizat că nivelul apelor din această țară a scăzut dramatic și a îndemnat consumatorii să nu facă risipă.

În Ungaria vecină, seceta a condus la scăderea numărului de păsări care clocesc într-un parc național, după ce seceta a afectat zone de reproducție.

Temperaturile în Serbia, România, Ungaria și Croația urmau să atingă din nou 39 de grade Celsius joi, după câteva zile de respiro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
seceta
fermieri
agricol