10 noi drumuri expres radiale între București, noua autostradă de centură și localitățile vecine. CNAIR a semnat protocolul ca autoritățile locale să facă studiile. Care sunt drumurile și pe unde vor trece

10 noi drumuri expres radiale între București, noua autostradă de centură și localitățile vecine. CNAIR a semnat protocolul ca autoritățile locale să facă studiile. Care sunt drumurile și pe unde vor trece
scris 25 ian 2022

10 noi drumuri expres, de tip radial, ar urma să unească Capitala și localitățile din jur de actuala centură și viitoarea Autostradă de Centură a Capitalei (A0). Compania de drumuri a semnat un protocol cu administrațiile lcoale din zona metropolitană București ca acestea să realizeze studiile de fezabilitate.

CNAIR a semnat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (A.D.I.Z.M.B.) un protocol de colaborare în perspectiva fluidizării traficului în capitală prin crearea legăturilor între autostrada de centură A0 și comunitățile locale din jurul Bucureștiului, anunță Compania.

Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac CITEȘTE ȘI Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Scopul proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0” este acela de a elabora documentația tehnico – economică aferenta obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean, ce urmează a fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021-2027, scrie Hotnews.ro

Practic, construcția drumurilor radiale va face posibilă interconectarea localităților din jurul capitalei cu sectoarele de autostradă de care este legat, astfel încât nu va mai fi necesară tranzitarea orașului pentru a a ajunge la destinația dorită.

Care sunt cele 10 drumuri radiale care vor porni din Capitală

 • DR1 - Vest Expres, are o lungime de 8.98 km și realizează legătura între Autostrada A0 - DNCB - Bulevardul Timișoara, având un cost estimat de 75.11 mil. euro cu TVA.
 • DR2 - Autostrada A1, are o lungime de 12.02 km și scopul proiectului este de extindere la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1. Costul estimat este de 42.90 mil. euro cu TVA.*
 • DR3 - Giulești Expres, drum radial care are o lungime de 10.37 km, conectează Săbăreni la Autostrada AO, se prelungește până la DNCB apoi realizează legătura cu Calea Giulești. Costul estimat este de 72.62 mil. euro cu TVA.
 • DR4 - NordExpres, cu o lungime de 12.59 km realizează conexiunea localității Corbeanca la Autostrada A0 apoi se prelungește spre DNCB și Bulevardul Poligrafiei. Costul total estimat este de 102.39 mil. euro cu TVA.
 • DR5 - Pipera Expres, are o lungime de 10.53 km și realizează legătura între Autostrada A0 și localitățile Otopeni - Tunari - DNCB- Pipera - Băneasa Nord. Costul total estimat este de 85.97 mil. euro cu TVA.
 • DR6 - Afumați Expres, drumul radial ce realizează conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2, devenind o variantă de ocolire a localității Afumați. Are o lungime de 4.39 km și un cost total de 34.14 mil. euro cu TVA.
 • DR7 - Est Expres are o lungime totală de 6.10 km și conectează Moara Domnească la Autostrada A0 și realizează legătura municipiului București la A0 prin Dobroiești-Pantelimon - DNCB – A0. Costul estimat este de 58.34 mil. euro cu TVA.
 • DR8 -Splai Expres cu o lungime de 5.49 km conectează Autostrada A0 cu municipiul București prin legătura la DNCB și Splaiul Unirii, dar și conexiunea cu zona metropolitană prin nodul Cernica. Costul total estimat este de 36.51 mil. euro cu TVA.
 • DR9 - Sud Expres, are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea Vidra - Autostrada A0 - DNCB - Bulevardul Metalurgiei/ Gara Progresu. Costul estimat este de 96.44 mil. euro cu TVA.
 • DR10 – Măgurele Expres, realizează legătura Autostrăzii A0 la DNCB - Parc Industrial Măgurele - Prelungirea Ferentari. Are o lungime de 9.62 km și un cost total estimat de 76.65 mil. euro cu TVA.
De asemenea, în proiectul Orbital București, sunt propuse două noduri rutiere principale, care au rolul de a conecta rețeaua rutieră existentă la Autostrada A0:
 • Nodul rutier 1 realizează conectarea drumul județean DJ 200 la Autostrada A0 pe teritoriul localității Ștefăneștii de Jos; are un cost total estimat de 7.14 mil. euro cu TVA.
 • Nodul rutier 2* propus pentru realizarea legăturii între drumul național DN3 la Autostrada A0 (Pantelimon); cost total estimat 14.90 mil. euro cu TVA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
drumuri
cnair