Aeroportul Doha în haos, cu zeci de zboruri anulate, după ce o alianță condusă de Riad a întrerupt relațiile diplomatice cu Qatar

Aeroportul Doha în haos, cu zeci de zboruri anulate, după ce o alianță condusă de Riad a întrerupt relațiile diplomatice cu Qatar
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2017

Zeci de zboruri au fost anulate sau redirecționate luni dimineață de pe aeroportul internațional Hamad de la Doha, la doar câteva ore după ce o alianță a țărilor arabe condusă de saudiți a anunțat întreruperea relațiilor diplomatice cu Qatar, transmite al-Arabiya.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen au întrerupt pentru o perioadă temporară de 24 de ore toate legăturile aeriene, terestre și maritime cu Qatar, iar vizitatorii qatarezi au la dispoziție 14 zile pentru a părăsi cele cinci țări din zona Golfului, scrie News.ro.

Între timp, diplomații qatarezi din cele cinci țări arabe au primit ordin pentru a se întoarce în 48 de ore la Doha.

Reprezentanții celor cinci țări arabe au precizat că nu le vor permite cetățenilor să viziteze sau să tranziteze un aeroport din Qatar, iar zborurile qatareze nu vor putea să treacă prin spațiile aeriene ale Arabiei Saudite, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite și Yemenului.

Prețurile petrolului cresc după ce o alianță condusă de Arabia Saudită a întrerupt legăturile diplomatice cu Qatarul CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului cresc după ce o alianță condusă de Arabia Saudită a întrerupt legăturile diplomatice cu Qatarul

Internauții s-au plâns pe rețelele sociale de haos zii și zeci de zboruri au fost deja anulate pe aeroportul internațional Hamad de la Doha ca urmare a deciziei luate de alianța condusă de Riad.

Etihad Airways a anunțat că linia aeriană va suspenda toate zborurile din și spre Qatar.

Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen au anunțat că întrerup relațiile diplomatice și i-au acuzat pe qatarezi că destabilizează întreaga rețiune prin susținerea unor grupări militante, printre care se numără și jihadiștii Statului Islamic și al-Qaeda.

Doha a susținut că măsura alianței arabe este nejustificată și a dezmințit că ar sprijini grupări teroriste din Orientul Mijlociu.

Această măsură fără precedent este văzută ca o delimitare importantă între țările arabe apropiate de Statele Unite și Qatar.

De asemenea, saudiții i-au acuzat pe qatarezi de colaborare cu milițiile iraniene, în contextul unor tensiuni din ce în ce mai mari între Riad și Teheran.

După anunțarea deciziei, prețul petrolului a început să crească, iar alianța arabă a precizat că va continua livrările maritime de petrol prin strâmtoarea Urmuz.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul doha
qatar