Alain Favey, fost director de marketing Skoda, transferat pe aceeași funcție, dar la marca de lux Bentley

Alain Favey, fost director de marketing Skoda, transferat pe aceeași funcție, dar la marca de lux Bentley
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mar 2021

Bentley a anunțat sosirea lui Alain Favey, fostul director de vânzări și marketing al Skoda, ca membru al Consiliului de Administrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plecat de la Skoda, cu o destinație neprecizată, „în cadrul grupului VW”, fostul director de marketing și vânzări al cehilor a fost acum anunțat ca membru al Consiliului de Administrație al Bentley, pe funcția similară. Alain Favey este unul dintre cei creditați cu succesul Skoda în ultimii ani, fiind parte din echipa fostului CEO, Benrhard Maier. Alain Favey a condus o perioadă și Porsche Holding Salzburg, compania de distribuție auto de care aparține Porsche România, cel mai mare importator auto de la noi.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Alain Favey îl înlocuiește la Bentley pe Chris Craft, care se retrage. Craft este și el un performer, fiind responsabil cu vânzările record al mărcii britanice deținute de VW Group.

Alain Favey

Alain Favey

„Sunt încântat să-i urez bun venit lui Alain în echipă. Experiența și cunoștințele sale din electrificarea mărcii Škoda ne vor fi extrem de utile, pe măsură ce ne continuăm călătoria către Beyond100”, a transmis Adrian Hallmark, președinte și CEO Bentley. Favey va prelua postul în luna iunie.

FOTO VW a publicat prima imagine cu Project Trinity. „Va fi mașina timpului.” CITEȘTE ȘI FOTO VW a publicat prima imagine cu Project Trinity. „Va fi mașina timpului.”

Bentley se află într-un proces de repoziționare în grup, marca fiind preluată, din acest an, de Audi AG. La finele anului trecut, Consiliul de Supraveghere al Volkswagen Group a anunțat că a aprobat proiectul de reorganizarea mărcilor, așa cum a fost propus de Herbert Diess. Schimbarea de subordonare, de la Porsche la Audi, a fost îndelung comentată, în special din cauza riscului ca imaginea să-i fie afectată. Reprezentanții VW Group au explicat că prin această mutare vor fi realizate sinergii care vor contribui la strategia de electrificare. Cu alte cuvinte, și la Bentley sunt căutate reduceri de costuri, care să elibereze banii necesari electrificării.

Șeful Bentley, Adrian Hallmark, a explicat că o colaborare mai strânsă cu Audi reprezintă o oportunitate, nu un risc. Audi este lider de proiect al ueni viitoare platforme electrice premium, iar Bentley va beneficia de această platformă. Compania a anunțat anul trecut că Bentley va fi primul constructor de automobile de lux din lume care va renunța complet la motoarele pe benzină și va folosi doar propulsia electrică. Peste numai 5 ani, marca ar trebui să echipeze limuzinele sale doar cu motoare electrice și plug-in. Din 2030, toate mașinile Bentley ar trebui să fie electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
alain favey
skoda
director vanzari si marketing