Amazon a comandat sute de camioane care fucționează cu gaze naturale lichefiate, pentru activitățile din SUA

Amazon a comandat sute de camioane care fucționează cu gaze naturale lichefiate, pentru activitățile din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2021

Amazon.com a comandat sute de camioane care funcționează cu gaze naturale lichefiate, testând modalități prin care să scoată din flota sa americană camioanele de tonaj greu poluatoare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pandemia de coronavirus a condus la creșterea activităților de livrare cu camioane și la scăderea traficului de pasageri, scrie News.ro.

Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome CITEȘTE ȘI Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome

Creșterea traficului de camioane înseamnă și o poluare mai mare, camioanele de tonaj greu emițând un nivel mai ridicat de gaze cu efect de seră comparativ cu vehiculele de pasageri.

Companiile de transport au început să își dezvolte flota de vehicule electrice, pentru reducerea emisiilor de carbon.

O mare parte din livrările de mărfuri din Statele Unite au loc cu camioane de tonaj mediu și greu, care generează peste 20% din emisiile de gaze cu efect de seră,chiar dacă reprezintă sub 5% din flota rutieră, potrivit datelor federale.

Amazon a comandat peste 700 de camioane cu GPL, din clasa 6 și 7, potrivit companiei.

Vânzările Amazon au crescut cu 38% în 2020, iar compania intenționează ca operațiunile sale să fie neutre în privința emisiilor de carbon până în 2040.

Gazele naturale emit la ardere cu 27% mai puțin dioxid de carbon comparativ cu carburantul diesel.

Motoarele electrice sunt considerate mai puțin viabile pentru camioanele grele, comparativ cu vehiculele de pasageri medii.

În 2019, Amazon a comandat 100.000 de vehicule comerciale electrice de la startupul Rivian Automotive, iar primele vehicule vor fi livrate în acest an. Compania a mai comandat 1.800 de vehicule comerciale electrice de la Mercedes-Benz, pentru flota sa europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
camioane
sua