Dacia oprește producția săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori

Dacia oprește producția săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2021

Producția Dacia se oprește săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori. Renault anunță că va suspenda producția “pentru câteva zile” și la o fabrică din Franța, precum și în Maroc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault și Stellantis au anunțat că sunt nevoite să suspende producția de vehicule la mai multe fabrici, din cauza deficitului de semiconductori la nivel mondial, transmite Reuters.

Producători auto din întreaga lume au fost afectați de deficitul de cipuri utilizați la controlul motorului și în sistemele de asistență pentru șoferi, care provin în mare parte din Asia, în special din Taiwan, scrie News.ro.

Transportul aerian de pasageri a înregistrat o scădere fără precedent CITEȘTE ȘI Transportul aerian de pasageri a înregistrat o scădere fără precedent

Criza de COVID-19 a determinat creșterea cererii de cipuri utilizate în electronice, cum ar fi laptopuri și telefoane, iar producătorii se luptă să țină pasul, unii furnizori chinezi fiind, de asemenea, afectați de sancțiunile SUA impuse de fosta administrație Trump.

Renault suspendă producția la o singură fabrică din Franța și la alte două uzine, în Maroc și România, săptămâna viitoare, timp de câteva zile, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei, fără a oferi detalii despre impactul probabil asupra producției.

Stellantis, producătorul auto creat prin fuziunea grupului francez PSA și Fiat Chrysler din Italia, suportă, de asemenea, impactul lipsei cipurilor.

Grupul a fost nevoit, vineri, să suspende producția la fabrica Eisenach din Germania, unde produce mașini Opel,  fiind afectată și fabrica din Zaragoza, Spania, care produce automobile Citroen și Opel, a a spus o purtătoare de cuvânt.

Surse sindicale au declarat pentru Reuters că Stellantis intenționează să încetinească producția la uzina sa din Melfi, în Italia, săptămâna viitoare, și să trimită în șomaj tehnic 7.000 de lucrători.

Alți mari producători auto, între care Ford, Toyota Motor și Volkswagen, au fost, de asemenea, afectați de lipsa semiconductorilor.

Dacia a oprit producția și miercuri, din cauza crizei globale de semiconductori.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
semiconductori