Amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor

Amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2018

Polițiștii au aplicat în valoare de 30.000 de lei, în urma unui control la taxiurile din zona a 8 aeroporturi din țară, găsind nereguli la aproape jumătate din vehiculele verificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polițiștii au aplicat aproape 120 de amenzi, în valoare de aproape 30.000 de lei, după ce au verificat legalitatea activității de taximetrie din zona a 8 aeroporturi din țară, fiind controle 270 de autoturisme. Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), citat de News.ro, pe data de 18 octombrie, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliție Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

“Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite. De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie”, a precizat IGPR.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, polițiștii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 30.000 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute trei permise de conducere. În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
aeroport
amenzi