Aplicația pentru transporturi la cerere Didi, suspendată din magazinele de aplicații din China pentru că a colectat ilegal date personale ale utilizatorilor

Aplicația pentru transporturi la cerere Didi, suspendată din magazinele de aplicații din China pentru că a colectat ilegal date personale ale utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2021

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a ordonat magazinelor de aplicații pentru smartphone-uri să nu mai ofere aplicația Didi, argumentul avansat fiind că ar fi fost descoperit că gigantul transporturilor la cerere ar fi colectat ilegal date personale ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția a anunțat că a cerut Didi să facă schimbările necesare pentru a respecta regulile chineze privind protecția datelor, la patru zile după ce Didi a fost listată la bursa din New York, prin intermediul unei oferte publice inițiale prin care a atras 4,4 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Autoritatea nu a precizat natura încălcării regulilor de către Didi.

Compania a anunțat că a oprit înregistrările utilizatorilor noi și că va retrage aplicația sa din magazinele de aplicații. Didi a precizat că va face schimbările necesare pentru a respecta regulile și a proteja drepturile utilizatorilor.

China a luat măsuri în ultima perioadă împotriva giganților săi din domeniul tehnologiei, din cauza îngrijorărilor legate de respectarea legilor concurenței și  securitatea datelor.

Didi a debutat miercuri la bursa din New York prin oferta publică inițială care i-a conferit o evaluare de 67,5 miliarde de dolari, cu mult sub valoarea vizată, de 100 de miliarde de dolari.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Directorul Redex Research, Kirk Boodry, care publică pe Smartkarma, a declarat că măsura autorității de reglementare pare ”agresivă”.

”Sugerează că procesul ar putea dura un timp, dar au o bază instalată mare, așa că impactul pe termen scurt va fi nesemnificativ”, a apreciat acesta.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Aplicația Didi funcționează în continuare în China, pentru persoanele care au instalat-o. Platforma oferă în medie peste 20 de milioane de curse în China, în fiecare zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi
transpoort
aplicatie
china