Parcarea în Mamaia a devenit un lux. „E foarte scumpă, se bate cu Monte Carlo. Într-o zi turistul plătește aproape cât prețul unei camere”

Parcarea în Mamaia a devenit un lux. „E foarte scumpă, se bate cu Monte Carlo. Într-o zi turistul plătește aproape cât prețul unei camere”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Parcarea a devenit un lux pentru turiștii din Mamaia. Municipalitatea a introdus taxe pe fiecare loc de parcare din stațiune. Prin lege, hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați să asigure parcare pentru turiști, însă cei care nu beneficiază de astfel de facilități vor plati bani grei pentru o zi de parcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turiștii care vin în vacanță pe litoral cu autoturismul, în stațiunea Mamaia, vor plăti parcarea, după cum urmează: 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, apoi câte 4 lei fiecare oră în plus, arată calculele Digi 24. Asta înseamnă, că pentru o zi și o noapte, șoferii vor achita 94 de lei, incluzând aici și o jumătate de oră gratuită.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Plata se face prin SMS, printr-o aplicație, sau cu ajutorul unor tichete de parcare.

Există însă o problemă... Oamenii nu au la dispoziție posibilitatea să achite parcarea pentru o zi sau o săptămână. Ei trebuie să trimită SMS la fiecare oră. În caz contrar, riscă amenzi sau chiar ridicarea autovehiculului.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT, regiunea sud-est, spune că "parcarea în Mamaia este foarte scumpă, nu scumpă. Ajunge un turist să plătească, într-o zi, aproape prețul unei camere. Organizația patronală Mamaia și ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiștii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepție, dar nu s-a găsit înțelegere.Este posibil ca în următoarele zile să reușim să găsim o variantă, pentru că în zona 0, în centrul orașului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureștiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinații de top din Europa".

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

ANAT mai spune că majoritatea hotelurilor nu au propriile parcări. Cele mai multe sunt parcări publice, iar hotelurile dacă doresc să închirieze de la primărie, nu au tarife preferențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare mamaia
turisti
masini