Aproape 60.000 de Porsche Macan și Cayenne, cu motoare diesel, rechemate pentru remedierea softului care controlează emisiile

Aproape 60.000 de Porsche Macan și Cayenne, cu motoare diesel, rechemate pentru remedierea softului care controlează emisiile
scris 22 mai 2018

Porsche se va alătura mărcilor din grupul VW și va rechema aproape 60.000 de modele Cayenne și Macan, pentru a remedia softurile de pe cele mai noi motoare diesel, 3.0 TDI, acuzate de KBA că nu respectă normele legale.

Un număr de 52.831 Porsche Macan și 6.755 Porsche Cayenne vor fi rechemate în service, pentru a se face un upgrade la software-ul care controlează motorul, potrivit Ministerului Tranpsortului din Germania. Singurele detalii care au afost anunțate se referă la „programe informatice care pot reduce controlul emisiilor de oxizi de azot”. Mașinile care vor face obiectul rechemării sunt echipate cu motorul 3.0 TDI, V6, dar și cu 4.2 litri V8.

Acestea urmează unei rechemări pe care Audi o va face pentru aceleași tipuri de motoare, regăsite pe A6 și A7, despre care Rupert Stadler, șeful mărcii, a spus că „este o eroare gravă a inginerilor”, subliniind că nu este vorba despre intenție. Marca Audi a suspendat livrările pentru cele două modele, din acest motiv. Motoarele utilizate de Porsche pe cele două modele rechemate, Cayenne și Macan, sunt furnizate de Audi.

VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra

Cazul a fost semnalat cu multe luni în urmă, când reprezentanții Porsche au anunțat reprezentanții KBA că au descoperit neregularități la testele de emisii făcute pe motoarele proprii.

Grupul VW se luptă de câțiva ani să rezolve toate cazurile legate de motoarele diesel în care au existat suspiciuni și chiar acuzații oficiale privind încălcarea normelor privind testele de emisii, în special prin utilizarea unor softuri care generează rezultate diferite în teste față de regimul de funcționare real.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
cayenne
macan
diesel