Audi aduce la Geneva un nou vehicul electric, cu dimensiuni comparabile cu compacta A3

Audi aduce la Geneva un nou vehicul electric, cu dimensiuni comparabile cu compacta A3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 feb 2019

Audi va prezenta la Geneva al treilea model electric al mărcii, sub formă de prototip, un model accesibil și cu dimensiuni similare cu cele ale modelului VW ID. Neo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi se pregătește să lanseze un nou model electric, un automobil compact echivalent cu A3, dar care va fi construit pe platforma MEB a grupului și care va avea parametri similari cu viitorul ID.Neo, pe care VW se pregătește, la rândul său, să îl lanseze în acest an. Mașina va fi propulsată exclusiv electric, va fi produsă în aceeași uzină în care se va fabrica ID. Neo, în Germania, și va fi cel mai mic model electric al celor de la Audi, în gamă. Potrivit planurilor companiei, viitorul model electric compact ar urma să devină, în același timp, cel mai vândut model al mărcii.

Până acum, Audi a lansat SUV-ul e-tron și se pregătește să lanseze și un crossover numit e-tron Sportback, care va fi o combinație între un SUV și un hatchback de clasă medie, care ar trebui să fie lansat în versiune de serie în acest an.

Aeroportul Timișoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps CITEȘTE ȘI Aeroportul Timișoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps

În următorii 5 ani, Audi are în plan să lanseze nu mai puțin de 12 mașini electrice, cu o țintă anuală de 800.000 de mașini, propulsate cu ajutorul energiei electrice.

Tot la Geneva, Audi va mai prezenta și patru versiuni hibride ale modelelor existente, în special pentru SUV-urile din gamă.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
e-tron
geneva
masini electrice
a3
id neo