Audi este ținta unei anchete penale în Germania, separată de cea împotriva VW

Audi este ținta unei anchete penale în Germania, separată de cea împotriva VW
scris 12 nov 2015

Procurorii germani au lansat o nouă anchetă penală legată de manipularea emsiilor poluante de către grupul Volkswagen, investigațiile vizând, de această dată, divizia Audi, transmite Bloomberg.

Procuratura din Ingolstadt a început această nouă anchetă ca urmare a mai multor plângeri, inclusiv de la Audi. Investigația vizează angajați ai companiei, dar nu au fost precizate nume.

Procuratura din Braunschweig anchetează deja Volkswagen în cazul scandalului emisiilor poluante, iar procurorii din Ingolstadt au cerut ca investigațiile împotriva Audi să fie preluate de aceasta. Având în vedere că cererea nu a fost deocamdată soluționată decât parțial, procurorii din Braunschweig se vor ocupa de "elemente limitate la divizia Audi", potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al Procuraturii.

Investigațiile au loc în contextul în care VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce grupul a fost acuzat că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Reprezentanții Volkwagen au recunoscut că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general și la lansarea unor investigații în diferite țări.

Peste 2  milioane de mașini Audi vândute pe plan global au fost echipate cu softul care asigura îndeplinirea standardelor referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în condiții normale.

După primele zece luni ale anului, Audi se află locul trei în topul producătorilor de automobile de lux, cu 1,49 milioane de mașini vândute la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
audi
ancheta
procurori
procuratura
emisii
scandal
germania