Austrian Airlines obține împrumuturi de 300 de milioane de euro

Austrian Airlines obține împrumuturi de 300 de milioane de euro
scris 27 mai 2020

Austrian Airlines (AUA) și Guvernul de la Viena au ajuns la un acord privind acordarea unor împrumuturi, garantate de stat în proporție de 90%, pentru a salva locurile de muncă și a păstra Viena ca hub de transfer pentru zborurile pe distanțe lungi, a anunțat publicația austriacă Kurier, transmite Reuters.

COFAG, Agenția austriacă care administrează fondul de salvare pentru firmele afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), și un consorțiu bancar condus de grupul Erste vor acorda împrumuturi pe șase ani, în valoare de 300 milioane de euro (330 milioane de dolari), informează Kurier.

ULTIMA ORĂ Alianța Renault Nissan Mitsubishi și-a prezentat noul model de funcționare, leader-follower, și piețele de referință pentru fiecare marcă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Alianța Renault Nissan Mitsubishi și-a prezentat noul model de funcționare, leader-follower, și piețele de referință pentru fiecare marcă

Împrumuturile sunt garantate cu flota Austrian Airlines și cu o participație în compania aeriană, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al COFAG a declarat că discuțiile sunt în derulare, în timp ce reprezentanții Austrian Airlines nu au dorit să comenteze. Oficialii Erste nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Austrian Airlines, subsidiară a grupului german Lufthansa, are 7.000 de angajați, și a solicitat un ajutor de stat de 767 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
austrian airlines
viena