Autoritatea Canalului Suez a anunțat venituri record

Autoritatea Canalului Suez a anunțat venituri record
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2022

Președintele Autorității Canalului Suez (SCA), amiralul Osama Rabie, a anunțat că în anul financiar ce s-a încheiat la 30 iunie s-au înregistrat venituri record, de șapte miliarde dolari, în creștere cu 20,7% față de anul precedent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În această perioadă, au tranzitat Canalul Suez 22.032 de nave, cu 15,7% mai multe față de anul precedent, în timp ce volumul total de mărfuri a atins nivelul record de 1,32 milioane tone, o creștere de 10,9%, scrie Agerpres.

FOTO Ford aduce în Europa, „în volume limitate”, un nou automobil off-road. Model legendar reînviat CITEȘTE ȘI FOTO Ford aduce în Europa, „în volume limitate”, un nou automobil off-road. Model legendar reînviat

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roșie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia și Europa și este una dintre principalele surse de valută ale Guvernului de la Cairo.

Un proiect care vizează extinderea și adâncirea Canalului Suez este în prezent în derulare și se așteaptă să fie finalizat până în 2023, ceea ce va permite creșterea cu 28% a numărului de vase care vor putea utiliza această rută navigabilă.

Prin canalul Suez tranzitează circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere și circa 12% din comerțul global de bunuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
canalul suez
venituri