BMW Group, cel mai mare exportator auto din SUA în 2020

BMW Group, cel mai mare exportator auto din SUA în 2020
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2021

Constructorul german BMW a reușit să se poziționeze din nou pe primul loc în exporturile de automobile din SUA, după valoarea mașinilor expediate de uzina din Spartanburg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totalul automobilelor produse și exportate de uzina BMW din Spartanburg, SUA, a fost în 2020 de 8,9 miliarde dolari, o valoare care a clasat compania pe primul loc la exporturile de autovehicule din această țară. Este al șaptelea an consecutiv în care mașinile BMW depășesc exporturile mărcilor americane.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Fabrica din Spartanburg a exportat anul trecut 218.820 de automobile, ceea ce reprezintă aproximativ 60% dintr-un total de 361.365 de automobile asamblate de această uzină. Uzina a stabilit un nou record de producție pentru a doua jumătate a anului, când a produs un număr aproape egal cu cele exportate.

"Obținerea din nou a primului loc pentru exporturile de automobile din SUA este rezultatul direct al angajamentului și dedicării echipei uzinei din Spartanburg în anul de producție 2020, unul dificil", a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru producție. "În ciuda condițiilor dificile create de pandemia de coronavirus, uzina a reușit să stabilească un nou record de producție în a doua jumătate a anului. Acest lucru demonstrează nu numai atractivitatea produselor noastre, ci și flexibilitatea excepțională și capacitățile remarcabile de performanță ale rețelei noastre de producție."

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Versiunile echipate cu motorizări plug-in hybrid ale celor mai populare două modele ale uzinei au stabilit și ele recorduri. BMW X3 xDrive30e și BMW X5 xDrive45e au atins maxime istorice cu 23.000, respectiv 24.000 de unități, adică 13% din producția totală a fabricii.

FOTO Prima imagine cu a patra generație Skoda Fabia CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine cu a patra generație Skoda Fabia

Primele cinci țări spre care a exportat uzina din Spartanburg sunt China (23,3% din total), Germania (12,9%), Coreea de Sud (7,8%), Canada (6%) și Rusia (5,3%). Automobilele sunt exportate prin portul Charleston (peste 189.000 de unități) și prin alte cinci porturi din sud-est. De asemenea, peste 13.000 de automobile au fost exportate pe calea ferată.

Uzina din Spartanburg face parte din rețeaua globală de producție a BMW Group din 1994, iar în prezent produce zilnic aproximativ 1.500 de automobile, exportând peste două treimi din modelele sale către clienți de pe 125 de piețe. Portofoliul de modele include cele cinci modele BMW X: X3, X4, X5, X6 și X7; patru modele X Motorsport și două modele X plug-in hybrid. Uzina are o capacitate de producție anuală de până la 450.000 de vehicule și are peste 11.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
vanzari bmw
piata auto
bmw group livrari
vanzari mini
rolls royce