BMW Group se lansează în afaceri cu roboți industriali și software pentru logistică

BMW Group se lansează în afaceri cu roboți industriali și software pentru logistică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 nov 2020

BMW Group și-a înființat o nouă companie, dar nu una de automobile, ci una de roboți. Noul business va produce roboți și software de management pentru soluții logistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul german de automobile premium și de lux BMW Group și-a înființat o nouă companie, care are ca obiect de activitate dezvoltarea și distribuirea de roboți industriali. Compania susține că deschide noi drumuri în domeniul logisticii, prin înființarea IDEALworks GmbH, subsidiară cu sediul în München. BMW și-a propus să devină „furnizor principal de soluții de robotică autonomă în sectorul logistic”. Numele "IDEAL" este un acronim de la denumirea Industry Driven Engineering for Autonomous Logistics.

"Prin fondarea IDEALworks creăm un nou segment de afaceri pentru soluțiile noastre de logistică. În ultimii ani, echipa noastră de inovație logistică a lucrat în detaliu la digitalizarea și automatizarea logisticii din producție și a dezvoltat câteva soluții unice. Robotul de transport inteligent, STR, a întâmpinat un răspuns excelent și a fost solicitat atât din interiorul, cât și din afara BMW Group. Acum, înființarea IDEALworks GmbH este următorul pas logic pentru BMW Group ca vector al inovației", a explicat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru producție.

Potrivit directorului tehnic al noii companii, IDEALworks vrea să ofere roboții „dincolo de industria auto”. „Pregătim câteva inovații pentru următoarele luni".

Echipa BMW Logistics are un istoric important în zona de realitate virtuală, robotică, Industry 4.0. „Multe dintre aceste soluții sunt deja în producție de serie a locațiilor de producție ale BMW Group” transmit cei de la BMW.

 În 2019, BMW Group Logistics a primit prestigiosul Deutscher Logistik Preis (premiul german pentru logistică) pentru robotul de transport inteligent și software-ul său de gestionare. 

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile

Primul produs al IDEALworks este chiar acest robot, STR, dezvoltat în 2015 în colaborare cu Institutul Fraunhofer. Roboții plați, cum este STR, sunt autonomi și mobili și pot transporta la destinație mărfuri cu o greutate de până la o tonă. Ei calculează independent cel mai bun traseu și se deplasează liber în jurul spațiului folosind metoda de navigare SLAM (cartografiere și localizare simultană), fără să fie nevoie de transmițătoare de navigație. Energia pentru funcționare este furnizată de un modul de baterie integrat, de la BMW i3, și oferă autonomie pentru un schimb

BMW spune că a treia generație a STR va fi lansată la sfârșitul anului 2020. În prezent, mai mult de 130 de STR sunt deja în producția de serie în mai multe locații de producție ale BMW Group.

"Cu robotul de transport inteligent am lansat un produs extrem de competitiv. Începând din octombrie desfășurăm proiecte-pilot la companii dintr-o gamă largă de industrii. Aceste studii arată cât de robust și versatil este STR", a explicat Markus Bauer, director executiv de operațiuni IDEALworks GmbH. "Succesul proiectului-pilot și cererea rezultată pentru STR au fost decisive în fondarea IDEALworks GmbH. Vrem ca pe termen lung să dezvoltăm IDEALworks într-un jucător de top printre furnizorii de roboți logistici industriali", a continuat Bauer.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw roboti
ideal works
roboti industriali
robot logistica