Daimler și Geely vor dezvolta împreună noi motoare hibrid. Informația surprinde sindicatele germane, care spun că nu au fost anunțate

Daimler și Geely vor dezvolta împreună noi motoare hibrid. Informația surprinde sindicatele germane, care spun că nu au fost anunțate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2020

Daimler va dezvolta împreună cu chinezii de la Geely un motor hibrid de ultimă generație. Geely este proprietarul Volvo Cars, dar deține aproape 10% din Daimler, prin fondatorul Li Shu Fu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă într-o primă fază relația dintre Daimler și Geely a fost una tensionată, chinezii devenind proprietari ai unui pachet de 9,69% din compania germană în condiții destul de ostile, cei doi constructori și-au găsit puncte comune de discuție și au demarat un nou parteneriat, după cel referitor la producția de mașini Smart în China. De data aceasta este vorba despre dezvoltarea unui motor cu ardere internă care să facă parte dintr-o propulsie hibridă, benzină – electric, una performantă și eficientă în același timp.

Inițial, informația a fost publicată pe baza surselor, de presa germană, însă ulterior reprezentanții Daimler au confirmat proiectul, precizând că este vorba despre un motor „modular”. Noua motorizare va fi utilizată atât pentru vehicule produse și vândut în China, cât și pentru automobile pentru Europa. În acest context, cei de la Daimler au precizat că fabricile din Germania ale Dimler vor trece, în următorii ani, la producția de motoare electrice.

FOTO Renault lansează un nou SUV: Kiger, prezentat sub formă de concept și, în curând, model de serie CITEȘTE ȘI FOTO Renault lansează un nou SUV: Kiger, prezentat sub formă de concept și, în curând, model de serie

Handelsblatt a scris despre acest parteneriat că are o valoare estimată de „sute de milioane de euro”. Publicația a mai precizat că informațiile desrep această legătură a surprins sindicatele Daimler din zona de producție a motoarelor. „Suntem fără cuvinte. Nu a fost nici măcar o discuție desrpe o potențială alternative de producție”, a spus unul din șefii de sindicat de la uzina din Unterturkheim, unde sunt fabricate motoare hibrid. „Avem capacitatea de a fabrica motoare în patru cilindri, dar nu au fost niciodată discuții despre asta”.

Daimler mai are un parteneriat de producție a motoarelor hibrid cu francezii de la Renault. Este vorba despre motoarele 1.3 litri E-Tech, regăsite pe unele modele Renault și care ar putea, în viitor, să ajungă și pe mașinile Dacia. Reprezentanții Daimler au spus că acest parteneriat va continua, dar sunt căutate și alte noi oportunități.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
daimler
geely
motoare hibrid