Bosch urmează să desființeze 1.500 de locuri de muncă de la două fabrici din Germania, până în 2025

Bosch urmează să desființeze 1.500 de locuri de muncă de la două fabrici din Germania, până în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Furnizorul de componente pentru automobile Bosch trebuie să reducă până în 2025 până la 1.500 de locuri de muncă la două dintre fabricile sale din Germania, pentru a adapta nivelul de personal la cererea în schimbare și la tehnologiile din sectorul auto, a anunțat compania, transmite Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Reducerile forței de muncă au fost raportate pentru prima dată de ziarul săptămânal din industrie Automobilwoche.

Structura rigidă a Tesla Cybertruck și designul ascuțit ridică probleme de siguranță, potrivit unor experți CITEȘTE ȘI Structura rigidă a Tesla Cybertruck și designul ascuțit ridică probleme de siguranță, potrivit unor experți

”La fel ca și alte companii, trebuie să adaptăm nivelul de angajare la situația comenzilor, la schimbările structurale din sectorul motoarelor și la penetrarea pe piață a tehnologiilor viitoare. Vedem că este nevoie să ajustăm până la 1.500 de capacități de personal în domeniile de dezvoltare, administrare și vânzări în divizia Drives de la fabricile Feuerbach și Schwieberdingen, până la sfârșitul anului 2025”, a declarat un purtător de cuvânt al Bosch, în comentarii trimise prin e-mail.

Bosch a spus că încearcă să realizeze acest lucru prin mutarea personalului în alte departamente, pensionare anticipată sau acorduri de concediere voluntară, adăugând că grupul este în discuții cu consiliul de întreprindere pentru anumite detalii, scrie News.ro.

”Ne confruntăm cu provocări semnificativ mai mari decât era de așteptat la începutul anului... Chiar dacă dorim să ne menținem cât mai bine nivelul de angajare cu produse noi și o gamă largă de măsuri de formare, va trebui să adaptăm acest lucru la situația comenzilor în unele zone”, a spus Bosch.

Bosch a confirmat că se va abține de la concedieri obligatorii în locațiile sale de mobilitate din Germania până la sfârșitul anului 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
locuri de muncă