British Airways va vinde o parte din colecția sa de artă pentru a compensa pierderile din cauza crizei sanitare

British Airways va vinde o parte din colecția sa de artă pentru a compensa pierderile din cauza crizei sanitare
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2020

British Airways își vinde o parte din colecția de artă de milioane de lire sterline pentru a strânge fonduri în contextul pierderilor pe care le-a înregistrat din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Colecția include opere de Damien Hirst, Bridget Riley și Peter Doig, cu o lucrare care ar fi fost evaluată la peste un milion de lire sterline, scrie News.ro.

Au fost identificate 10 lucrări care vor fi vândute, dar nu se știe care vor fi acestea.

BMW investește într-un startup care extrage CO2 din aer și-l transformă în carburanți CITEȘTE ȘI BMW investește într-un startup care extrage CO2 din aer și-l transformă în carburanți

Compania British Airways a cunoscut un colaps în această perioadă și a fost nevoită să reducă mii de locuri de muncă.

Ziarul londonez Evening Standard, care a scris primul despre această intenție, a precizat că Sotheby's a fost angajată să aranjeze vânzarea cât mai curând.

Cea mai valoroasă piesă ar fi o lucrare de Brisget Riley, care ar valora, potrivit unei surse, "cel puțin șapte cifre". A fost cumpărată cu mulți ani în urmă și valoarea i-a crescut substanțial.

Ca majoritatea companiilor aeriene, British Airways a fost afectată de blocarea aeronavelor la sol din cauza virusului. Compania aeriană a luat în calcul să renunțe la 12.000 de angajați, printre care 1.000 de piloți. O decizie finală nu a fost luată cu privire la concedieri. Mai mulți parlamentari au criticat compania că profită de criza generată de coronavirus pentru a face restructurări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
british airways
colectie de arta