Carlos Ghosn a acordat primul interviu din pușcărie cotidianului Nikkei: „Executivii Nissan au complotat și trădat”

Carlos Ghosn a acordat primul interviu din pușcărie cotidianului Nikkei: „Executivii Nissan au complotat și trădat”
scris 30 ian 2019

Carlos Ghosn, fostul președinte Nissan și Renault, aflat în arest preventiv de mai bine de două luni, a acordat primul interviu publicației financiare Nikkei, care a reușit să obțină aprobare de la autorități.

Fostul președinte Renault și Nissan acuză conducerea Nissan de „complot și trădare”, fiind absolut convins că arestarea sa și acuzațiile ce îi sunt aduse au plecat de la încercarea de integrare a celor două companii, Renault și Nissan, împreună cu Mitsubishi, într-un holding.

Ghosn a spus că discuțiile privind integrarea mai profundă a Renault și Nissan a fost discutată cu CEO-ul Hiroto Saikawa, însă acesta a refuzat să îl accepte la discuții și pe CEO-ul Mitsubishi, Osamu Masuko. El a mai răspuns și altor acuzații, spunând că unii au distorsionat realitatea deoarece îi erau rivali.

Ghosn a negat toate acuzațiile ce i-au fost aduse, argumentul principal fiind acela că alți directori au aprobat și semnat deciziile sau plățile la care se face referire în dosarul procurorilor. Fostul șef al Nissan a menționat și numele unui director care a „făcut” toate lucrurile de care este el acuzat. „Nu sunt avocat, nu știu să interpretez faptele”, a mai spus Ghson, punctând că „acestea au fost cunoscute de toți, de ce nu mi-au spus?”.

FOTO Date surprinzătoare: Dacia Duster, cea mai căutată mașină în peste 200 de țări. A depășit Volvo XC60 și VW Polo CITEȘTE ȘI FOTO Date surprinzătoare: Dacia Duster, cea mai căutată mașină în peste 200 de țări. A depășit Volvo XC60 și VW Polo

Ghosn a mai acuzat și faptul că nu se poate apăra, deoarece Nissan le-a interzis anagajților să vorbească, iar aceștia au legătură cu probele lui.

Carlos Ghosn a fost demis din funcțiile de președinte al Nissan și Mitsubishi, dar a rămas, deocamdată, membru al Consiliului de Administrație. Șeful Nissan a convocat o adunare generală pentru luna aprilie, când poate fi votată înlocuirea lui cu noul președinte al Renault, Jean Dominique Senard.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi