Carlos Ghosn și avocații săi încearcă să spargă blocajul impus de procurori

Carlos Ghosn și avocații săi încearcă să spargă blocajul impus de procurori
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 ian 2019

Carlos Ghosn și avocații săi au cerut judecătorilor o audiere în ședință publică pentru a asculta acuzațiile care îi sunt aduse și pentru care este ținut în arest. Judecătorii au aprobat cererea, anunțând că audierea va avea loc marțea viitoare, după cum scrie presa japoneză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carlos Ghosn și avocații săi încearcă să spargă blocajul impus de procurori pentru a-l ține pe fostul președinte al Nissan după gratii. Aflat la a doua arestare preventivă, după ce în prima judecătorii au decis că nu prelungesc mandatul, Ghosn vrea acum să fie audiat în ședință publică, în maximum cinci zile, așa cum îi permite legislația penală japoneză. Judecătorii au confirmat cererea și faptul că au aprobat-o, comunicând presei ziua exactă în care Carlos Ghosn va putea fi văzut, pentru prima dată de la arestarea sa în 19 noiembrie: marți, 8 ianuarie.

Ghosn se confruntă cu o situație extrem de dificilă, după ce, în ultima zi a anului trecut, judecătorii au aprobat prelungirea mandatului de arestare cu încă 10 zile. Practic, după prima arestare din noiembrie, a urmat o prelungire în 28 noiembrie, apoi o nouă prelungire în 10 decembrie prin inculparea pe primele acuzații.

Apoi, chiar dacă judecătorii au decis să nu mai prelungească mandatul, procurorii au scos al doilea dosar, cu noi acuzații, care le-a dat dreptul să-l rearesteze pentru 10 zile. Teoretic, pe 11 ianuarie ar trebui să fie anunțată inculparea în al doilea dosar, pentru ca procurorii să poată prelungi arestarea până la 28 de zile. În acest context, este limpede că avocații fostului șef al Nissan caută soluții pentru ca Ghosn să fie eliberat, cu atât mai mult cu cât Greg Kelly, directorul alături de care Carlos Ghosn a săvârșit faptele de care este acuzat, a fost eliberat pe cauțiune.

Audierea în ședință publică ar putea schimba situația, dar nimic nu este foarte simplu, dată fiind complexitatea sistemului penal japonez, unul despre care specialiștii spun că este unic în rândul țărilor democratice, din cauza drepturilor foarte largi pe care le au procurorii în raport cu acuzații.

VIDEO Accident în lanț pe o autostradă din Florida, soldat cu șapte morți și mai mulți răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Accident în lanț pe o autostradă din Florida, soldat cu șapte morți și mai mulți răniți

Carlos Ghosn s-a declarat nevinovat, prin intermediul avocaților săi, la fel și americanul Greg Kelly, care se află acum la un domiciliu impus de judecători, în Tokyo.

Acuzațile aduse de procurori, dar și de conducerea Nissan, lui Ghosn și Kelly sunt legate de raportarea falsă a veniturilor lui Carlos Ghosn, timp mai mulți ani, transferarea unor pierderi bursiere private în contabilitatea Nissan, dar și folosirea fondurilor companiei pentru achiziția de locuințe private.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi