Cel mai mare proprietar de avioane din lume a pierdut 113 aparate în favoarea Rusiei din cauza sancțiunilor

Cel mai mare proprietar de avioane din lume a pierdut 113 aparate în favoarea Rusiei din cauza sancțiunilor
scris 18 mai 2022

AerCap Holdings, gigantul de leasing de aeronave care este cel mai mare proprietar de avioane din lume, a pierdut 113 avioane când Rusia le-a confiscat ca răspuns la sancțiunile declanșate de războiul din Ucraina, transmite CNN.

Confiscarea avioanelor și a 11 motoare de avion de către autoritățile ruse a făcut ca AerCap să raporteze o pierdere netă de 2 miliarde de dolari, în loc de profitul de 500 de milioane de dolari pe care l-ar fi obținut fără această lovitură, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale

Compania a reușit să recupereze 22 de avioane și trei motoare înainte ca acestea să fie confiscate de autoritățile ruse.

Aceasta a depus cereri de asigurare pentru a încerca să recupereze avioanele pierdute, deși unele dintre aceste cereri se află la companii de asigurări rusești. Aceste polițe sunt susținute de companii de reasigurare occidentale, dar AerCap a declarat că "momentul și valoarea oricăror recuperări în cadrul acestor polițe sunt incerte". 

viewscnt
Afla mai multe despre
aercap holdings
avioane