CFR Călători și Ministerul Tranporturilor fac demersuri pentru ca studenții să poată rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători și Ministerul Tranporturilor fac demersuri pentru ca studenții să poată rezerva online călătoria cu trenul
scris 11 sep 2020

CFR Călători anunță că a luat măsuri pentru a facilita studenților emiterea legitimațiilor de călătorie online și prin automatele de vânzare, pentru a reduce timpul de așteptare la casele de bilete, iar modalitatea de rezervare a locului va deveni mult mai facilă pentru studenți.

”Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan  Costescu.

DP World, operatorul terminalului Constanța Sud, stopează angajările și anunță concedieri din cauza scăderii volumului de marfă CITEȘTE ȘI DP World, operatorul terminalului Constanța Sud, stopează angajările și anunță concedieri din cauza scăderii volumului de marfă

Compania și trei organizații studențești reprezentative au încheiat joi un protocol cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online, scrie News.ro.

Totodată, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

”După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate”, a mai transmis CFR. 

Intenția companiei este ca măsura de emitere online a legitimațiilor de călătorie pentru studenți să poată fi aplicată la începerea anului universitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
rezervare online