CFR SA vrea să execute silit CFR Călători și CFR Marfă

CFR SA vrea să execute silit CFR Călători și CFR Marfă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2019

CFR SA va executa silit CFR Călători și CFR Marfă dacă nu își vor achita datoriile provenite din neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), care se ridică la 180 de milioane de lei și, respectiv, un miliard de lei, a declarat, marți, directorul general al administratorului național de infrastructură, Constantin Axinia, după deschiderea evenimentului Zilele Feroviare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

"CFR Călători are o datorie de 180 de milioane de lei care crește pe măsură ce trece timpul, iar CFR Marfă are o datorie de un miliard de lei. Am făcut notificări, mi-au plătit ceva din urmă, dar îi vor executa silit. Eu le-am înaintat câte un document în care le-am prezentat situația financiară a căii ferate române, că noi de la Infrastructură nu mai dorim să fim o bancă fără dobândă și nu putem să subvenționăm CFR Călători și CFR Marfă, creându-ne un gol. Dacă ei au pierderi i-am rugat să nu le transfere către Infrastructură", a spus Axinia, potrivit Agerpres.

Skoda a preluat oficial toate activitățile VW din India, în speranța că va reuși creșterea cotei de piață CITEȘTE ȘI Skoda a preluat oficial toate activitățile VW din India, în speranța că va reuși creșterea cotei de piață

Potrivit acestuia, datoria CFR Călători este ''o gaură imensă" în bugetul companiei, în condițiile în care aceste datorii au fost folosite la construirea bugetului în special pe fonduri proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
sa
cfr calatori
cfr marfa