CFR SA vrea să modernizeze calea ferată în zona Iași, pentru ca trenurile să circule cu 120 km/h

CFR SA vrea să modernizeze calea ferată în zona Iași, pentru ca trenurile să circule cu 120 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2023

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA organizează licitație deschisă pentru înlocuirea elementelor componente ale suprastructurii căii ferate pe raza Sucursalei Regionalei CF Iași, astfel încât trenurile să poată atinge viteza de 120 km/h, suma maximă estimată a lucrărilor ajungând la 531,046 milioane de lei, potrivit unui anunț publicat pe site-ul electronic de achiziții publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractul "Lucrări de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe raza Sucursalei Regionalei CF Iași" se va atribui pe baza celui mai bun raport calitate - preț, scrie Agerpres.

VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum autostrada care ar trebui să ne scape de aglomerația de pe A1 la intrarea în București

"Prin execuția acestor lucrări se realizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, având ca rezultat aducerea liniei în parametri pentru viteza de circulație de 120 km/h a trenurilor de călători și a trenurilor de marfă și, implicit, creșterea vitezei stabilite și ridicarea restricțiilor de viteză (...)", se arată în anunțul companiei.

Achiziția presupune încheierea unui acord - cadru, cu o durată de 48 de luni. Numărul maxim preconizat de participanți la acordul-cadru este de trei.

Valoarea totală estimată a contractului variază între 72,153 milioane de lei și 531,046 milioane de lei.

Achiziția nu intră sub incidența acordului privind achizițiile publice.

Sursa de finanțare este reprezentată de alocații de la bugetul statului, identificată la titlul bugetar 51. "Întreținerea și funcționarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice"/sursele proprii ale CNCF CFR SA repartizate Direcției Linii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, în limba română, este 7 martie, ora 15:00. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
tren