Cîțu, după trenul de pe litoral blocat în câmp: Dacă directorul CFR lucra la Guvern, acum era acasă! Șeful CFR încearcă să revină

Cîțu, după trenul de pe litoral blocat în câmp: Dacă directorul CFR lucra la Guvern, acum era acasă! Șeful CFR încearcă să revină
scris 29 iul 2021

"Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă", este reacția premierului Florin Cîțu în cazul directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, referindu-se cel mai probabil la o demitere, nu la un program scurt de muncă în Palatul Victoria înainte de weekend.

La rândul său, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, încearcă acum să revină asupra declarațiilor anterioare: “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, susține Vizante.

Trenul Mangalia - Arad a acumulat peste 9 ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns, în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri, călătoria va fi mai lungă de 26 de ore. Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt.

Pasagerii spun că nu li s-a spus ce se întâmplă și că ore întregi nu a fost trimisă locomotivă de ajutor, scrie Hotnews.ro.

Preț surpriză pentru Dacia Spring și în Germania CITEȘTE ȘI Preț surpriză pentru Dacia Spring și în Germania

CFR Călători argumentează că întârzierile au apărut din cauza lipsei de tensiune în firul de contact în zona Fetești.

Trenul ar fi trebuit să ajungă la 23.11 în Gara de Nord și la 8.30, ora la care a ajuns în Capitală joi dimineață, ar fi trebuit să fi trecut de Deva. IR 1921 a plecat la 9.01 din Gara de Nord și va ajunge după 21.30 la Arad dacă nu mai apar probleme.

Trenul IR 1921 circulă între Mangalia și Arad via Tg Jiu pe o rută de 872 km care este lungă și fără vreo întârziere (peste 16 ore).

La ora 7:53 a fost retras din linie curentă Brănești - Fundulea cu locomotivă Diesel trenul 1921-2. La ora 8:15 trenul 1921-2 a plecat din Brănești cu locomotiva electrică proprie.

FOTO Rusia construiește un nou „avion al Apocalipsei” CITEȘTE ȘI FOTO Rusia construiește un nou „avion al Apocalipsei”

Locomotiva Diesel va intra din nou pe firul II pentru aducerea în stația Brănești a trenului 1991-2, spune CFR Infrastructură.

CFR Călători spune că la Gara de Nord li s-a oferit apă și croissante pasagerilor.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: "Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren", relatează Hotnews.

Dialogul între directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, și jurnalist:

Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.

Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante: Vor primi când ajung la București!

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul... Mulțumesc! La revedere!

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
litoral
mangalia