Comisia Europenă a decis finanțarea celei de-a doua faze pentru reabilitarea a două tronsoane feroviare

Comisia Europenă a decis finanțarea celei de-a doua faze pentru reabilitarea a două tronsoane feroviare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2017

Comisia Europeană continuă finanțarea în actuala perioadă de programare (faza a II-a) pentru două proiecte de reabilitare a infrastructurii feroviare, Coșlariu - Simeria și Sighișoara - Coșlariu, incluse în proiectul major de reabilitarea a liniei de cale ferată Brașov – Simeria, a anunțat vineri compania CFR SA, care administrează infrastructura feroviară din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reabilitarea tronsoanelor de cale ferată Coșlariu - Simeria (74 km) și Sighișoara - Coșlariu (99 km) are ca obiectiv general sporirea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători și la 120 km/h pentru trenurile de marfă, scrie News.ro.

Proiectele localizate în regiunile de dezvoltare din Vestul și Centrul României, în limitele județelor Alba, Hunedoara, Mureș și Sibiu, au fost structurate în două faze de finanțare - faza Ia cofinanțată de UE în cadrul perioadei 2007-2013 și faza a II-a implementată în cadrul perioadei de programare 2014-2020. Reabilitarea acestor tronsoane feroviare vor fi finalizare în 2018.

CFR SA a înregistrat o creștere de 180% a profitului brut în 2016 față de 2015, până la 496,94 milioane lei (110,6 milioane euro), în contextul în care compania a luat anul trecut măsuri de reorganizare administrativă și diminuare a pierderilor, potrivit datelor preliminate transmise News.ro de reprezentanții companiei.

Panasonic Avionics, investigată în SUA în baza unei legi anticorupție. Suspiciuni de mită către oficiali guvernamentali străini pentru contracte CITEȘTE ȘI Panasonic Avionics, investigată în SUA în baza unei legi anticorupție. Suspiciuni de mită către oficiali guvernamentali străini pentru contracte

Totodată, CFR SA a anunțat, pentru 2016, venituri de 2,288 miliarde lei (509,6 milioane euro), cu 10% mai mari decât în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
brașov – simeria
cfr sa